ASAYİŞ - 19 Temmuz 2018 Perşembe 02:27

Kazada yola düşen tenteyi kaldırmak isterken ağır yaralandı

A
A
A
Kazada yola düşen tenteyi kaldırmak isterken ağır yaralandı

Konya’ nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yola düşen tenteyi kaldırmak isteyen kişi, başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.

Konya’ nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yola düşen tenteyi kaldırmak isteyen kişi, başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.


Kaza akşam saatlerinde Seydişehir Taraşcı Yolu 3. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Seydişehir istikametinden Taraşcı istikametine giden Hamza Ö. idaresindeki 42 ZU 268 plakalı traktörün römorkuna Mehmet Ali D. idaresindeki 42 ZB 809 plakalı pikap çarptı. Çarpmanın etkisi ile pikabın kasa kısmındaki tente yola düştü. Bunun üzerine araçta bulunan İbrahim D.(31) tenteyi yoldan çekmek için araçtan indi. Bu sırada karşı şeritten gelen ve henüz plakası tespit edilemeyen bir araç tenteyi almak için araçtan inen İbrahim D.’ye çarparak metrelerce sürükledi. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekiplerinin müdahalesinin ardından İbrahim D. ambulansla Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. İbrahim D., buradaki müdahalenin ardından Konya’ya sevk edildi.


Yetkililerce olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ve polis ekipleri İbrahim D.’ye vurup kaçan araç ve sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Okul müdürünün öldürülmesine meslektaşlarından tepki Meslektaşları, okul müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesine okulda yaptıkları açıklamayla tepki gösterdi. Eyüpsultan Alibeyköy’de bulunan Final Anadolu Lisesinde 5 ay önce okuldan atılan Iraklı öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetmişti. 74 yaşındaki eğitimci İbrahim Oktugan’ın hayatını kaybetmesinin ardından çalıştığı okulda Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanlığı basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Mahmut Akay, "Eğitime ve eğitimciye saygıyı esas alan bir medeniyetin varisi olan ülkemizde geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için artarak devam etmektedir. Eğitim ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak bile bizi derinden yaralamaktadır. Şu bilinmelidir ki; eğitime ve öğretmene yapılan her kötülük geleceğimizin erozyonudur. Dünkü saldırıyı da kamu çalışanlarına yönelik bütün şiddet eylemlerini de kınıyor ve lanetliyoruz. Okullar yol geçen hanı değildir. Kaba kuvvetle problem çözülecek yerler değildir. Eğitimciler her fırsatta itilip katılacak insanlar değildir. Hukuk sistemimiz eğitimcileri ve bütün kamu çalışanlarını güvenceye alacak caydırıcı tedbirleri almalı, haklının, mağdurun, saldırıya uğrayanın yanında olmalı, ’Yaparım yanıma kar kalır’ düşüncesini yıkmalı, saldırganlara gereken cezayı vermelidir" dedi.
Tekirdağ Güç sporcuları, 60 tonluk su tankerini çekti Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde powerlifting sporcusu Sadrettin Özbahçeci ve Kahraman Gevrovski, yaptıkları güç gösterisinde 60 tonluk su tankerini çekmeyi başardı. Çerkezköy ilçesinde powerlifting sporu ile uğraşan Sadrettin Özbahçeci ve Kahraman Gevrovski, yeni bir güç gösterisi ile vatandaşların karşısına çıktı. Daha önce 18 ton TIR süren ve yaklaşık 2 buçuk ton ağırlığındaki Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’u kaldırmayı başaran sporcular yine sıra dışı bir denemeyle halkın karşısına çıktı. Güçlü sporcular, Veliköy Belediye Düğün Salonu Otoparkı’na çekilen 2 adet 30’ar tonluk su tankerini çekmek için bir araya geldi. Önce tek tek denediler Otoparka çekilen 30 tonluk su tankerini ilk etapta tek başlarına hareket ettirmeye çalışan Özbahçeci ve Gevrovski, bellerine bağladıkları halatlarla izleyicilerin gözü önünde tankeri hareket ettirmeyi başardılar. Tek başlarına denemeleri başarılı olan sporcular sonra bir araya gelerek 2 adet 30’ar tonluk tankeri sürmeye çalıştılar 7 metre çektiler Daha önce birçok kez güç denemesi gerçekleştiren ikili, zorlu görev için bellerine bağladıkları halatlarla 60 tonluk tankerleri birlikte hareket ettirmeyi başardılar. Yaklaşık 7 metre boyunca tankerleri çeken Özbahçeci ve Gevrovski başarılı denemelerin ardından izleyicilerden büyük alkış topladı. Hedefleri uçak çekmek Güç denemesinin ardından açıklamalarda bulunan Özbahçeci, “Sadece ikimiz çektik. Araçlar boştaydı biz bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Allah’ın izniyle daha iyisini yapacağız. Tek başımıza daha önce 20 ton çekmiştik. Bu bizim için bir rekor oldu. Artık hedefimiz daha büyük. Traktör, biçerdöver, uçak bulabilirsek çekmeyi düşünüyoruz” dedi. TOGG’u kaldırıp, 18 ton TIR çekmişti Başarılı sporcular daha önceki denemelerinde de yaklaşık 2 buçuk ton ağırlığındaki Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’u kaldırıp, 18 tonluk TIR çekmeyi başarmışlardı.
Edirne Kaçak göçmenleri tespit edecek Sınır Kenti olan Edirne’de düzensiz göçle mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran Mobil Göç Noktası Aracı ile şehrin çeşitli noktalarında Emniyet birimleri ile birlikte parmak izi sorgulaması yapılacak. Kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi’nde faaliyete başlayan Mobil Göç Noktası Aracı’nda görevli ekipler, düzensiz göçmen olduğundan şüphelendiği kişilerin kimliklerini sorguladı. Düzensiz göçmenlerin tespiti konusunda başlatılan titiz çalışmalar aralıksız olarak devam ederken, kentte hizmete başlayan Mobil Göç Noktası Aracı da mücadelenin kolaylıkla yürütülmesine katkı sağlayacak. Edirne İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekipleri, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi’nde düzensiz göçmenlerle mücadele noktasında görev aldı. Polis ekipleri, düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri ve kimliklerini ibraz edemeyen şahısları Mobil Göç Noktası Aracı’na yönlendiriyor. İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekipleri tarafından araç içerisinde göç veri tabanı üzerinden biyometrik parmak izi kontrolü yapılıyor. Bu kontrollerle yasal kalış hakkı olmadığı tespit edilen kişiler, geri gönderme merkezine alınarak deport (Sınır dışı etmek) işlemleri başlatılıyor. Mobil Göç Noktası Aracı, aynı zamanda ŞOK uygulamalarda kentin farklı noktalarında görev alacak. (ÖC-