GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 11:22

KTO Karatay, bölgenin en büyük kariyer fuarı İKAF’19’a hazır

A
A
A
KTO Karatay, bölgenin en büyük kariyer fuarı İKAF’19’a hazır

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve bölgedeki 9 üniversitenin katılımı ile 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Kariyer Fuarı’na (İKAF 2019) ev sahipliği yapacak.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve bölgedeki 9 üniversitenin katılımı ile 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Kariyer Fuarı’na (İKAF 2019) ev sahipliği yapacak.


KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve KOP Bölgesi’ndeki 9 üniversitenin katılımı ile 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek İKAF 2019 için hazırlıklarını tamamladı.


Her bölümden öğrencilere ve mezunlara yönelik yüzlerce firmanın yer alacağı, öğrenci ile iş dünyasını buluşturmak amacıyla düzenlenecek olan bölgenin en büyük insan kaynakları etkinliği İKAF 19’da öğrenciler iş dünyası ile buluşma fırsatı yakalayacak.


Geçtiğimiz yıllarda da gerçekleştirdiği Kariyer ve Gelişim Zirveleri ile bölgede ses getiren etkinliklere imza atan firmalar ile öğrenciler arasında etkili bir köprü kuran KTO Karatay Üniversitesi; Kariyer ve Gelişim Ofisi bünyesinde yürüttüğü Sektör Danışmanlığı Projesi, Hukukta Gözlem Projesi, İşi Yerinde Gözle Projesi, Asistan ve Akran Öğrenci ve Lisansüstü Yardımcı Asistanlık uygulamaları ile de öğrencilerin kariyerlerini mezun olmadan şekillendiriyor, yetkinliklerini geliştirmelerine fırsat tanıyor.



ASELSAN, HAVELSAN ve ROKETSAN da İKAF’19’da


ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi kuruluşların da yer aldığı yaklaşık 200’e yakın firmanın katılım sağlayacağı fuar sayesinde, yalnızca KTO Karataylı öğrenciler değil, bölgedeki tüm üniversitelerin öğrencileri sektörün öncü isimleri ile tanışma, önemli iş bağlantıları oluşturma şansına erişecek.


İKAF’19 adıyla 25-26 Nisan tarihlerinde KTO Karatay Üniversitesinde düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı himayesindeki bölgesel kariyer etkinliği, çevre illerdeki tüm üniversitelerin öğrencilerini sektördeki firmalar ile buluşturacak olup, öğrencilerin iş ve staj bulma süreçlerine ve istihdamlarına katkı sağlayacak. Aynı zamanda bölgedeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin üniversitelerinin katılımıyla etkinlik süresince çok sayıda yarışmalar, atölye çalışmaları, vaka analizleri, kariyer ve gelişime yönelik eğitimler de gerçekleştirilecek.



Binlerce öğrenciye iş dünyasıyla bağlantı kurma fırsatı


Sadece öğrencilerin kariyerine değil, katılımcı firmaların gelecek projeksiyonlarına da büyük katkı sağlayacak etkinliğe çok sayıda lise ve üniversite öğrencisinin katılması bekleniyor. KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek İKAF’19’un paydaşları arasında Aksaray Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Tatvan’da öğrencilere “hayvan sevgisi” aşılanıyor BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde gönüllü veteriner hekimler, okul okul gezerek öğrencilere hayvan sevgisini aşılıyor. Tatvan ilçesinin Selahaddin Eyyübi Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri, hayvanlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gönüllü veteriner hekimler tarafından yürütülen bu projede, ‘ağaç yaşken eğilir’ deyimiyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitimler veriliyor. Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını söyleyen Gönüllü Veteriner ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rehber Altıntaş, “İlk ve ortaokullarda hayvan sevgisinin çocuklar için önemini, bunun üzerindeki kıymeti konusunda eğitim vermekteyiz. Tatvan Belediyesiyle birlikte yaptığımız bu işbirliği devam edecektir. Genellikle 7-11 yaş aralığındaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bu eğitimleri vermekteyiz. Çocukların kalbinin temizliği, güzelliği, içinde olan sevginin, içinde olan hayvan sevgisinin sokaklarda hayvanlarla birlikte özgürce oynamaları, özgürce yaşamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Toplumda köpekler hakkında büyük bir ön yargının olduğunu ve bu ön yargının yapılan eğitim sonrası kırıldığını söyleyen 7’nci sınıf öğrencisi Ayşe Akın da, “Bugün okuluma hayvanlar hakkında bilgi sahibi olan abiler geldi. Bizlere hayvanlar hakkında bilgiler verdi. Hayvanlara nasıl yanaşacağımız konusunda, hayvanların davranışları konusunda ve hayvanların yedikleri yiyecekler hakkında bilgi verildi” dedi.
Van Sofraların vazgeçilmesi otlu peynire tat veren bitkilere büyük ilgi Van’da dağların yüksek kesimlerinde ve yaylarda büyük meşakkatle toplanan ve tescilli ürün olan otlu peynirin içine katılan şifalı otlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Van’da ekonomik getirisi olan ve binlerce aileye ek gelir sağlayan şifalı otlar, kent merkezindeki seyyar satıcılar ve manavlar tarafından halka ulaştırılıyor. İlkbaharın gelmesi ile birlikte dağların yüksek kesimlerinde ve yaylalarda toplanan otlar, peynir başta olmak üzere birçok yemekte de kullanılıyor. Yaklaşık bir aylık ömrü olan otları bir an evvel vatandaşlara ulaştırmak için yoğun mesai harcayan toplayıcılar, bin bir zorlukla otların toplandığını söylediler. Yıllardır çarşı merkezinde şifalı otları toplayıcılardan alıp halka ulaştırdığını ifade eden Kerem Timur isimli esnaf, “Van’ın yaylalarından gelen otları genellikle peynirde kullanıyoruz. Bunun yanında kurutup keledoş yemeğinde de kullanıyoruz. Heliz, sirmo, çiriş, mende, kengir, keçikulağı var. Bunlar dağın en yüksek tepelerine çıkıp öyle toplanılıyor. Bir kişi akşama kadar ancak 5-6 kilo toplayabilir” dedi. Fiyatların otun çeşidine göre değiştiğini aktaran Timur, “Helizin kilosu 35 ile 50 TL arasında değişiyor. Sirmo 120 ila 150 TL, çiriş 25 TL, mende ise 50 TL’den başlayıp 85 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bunların dağlarda bir ay ile 40 gün arasında ömrü var. Toplandıktan sonra ise 3 gün içerisinde kullanılması gerekiyor. Eğer dolaba atılmazsa veya kullanılmazsa üç günden sonra çürür. Şu anda işler iyi. Ömrü kısa olduğu için vatandaşlar yüklenip hemen alıyor” ifadelerini kullandı. Furkan Gilgin isimli esnaf ise yılın sadece bir ayı şifalı otları sattığını belirterek, “Bunlar köylüler tarafından dağdan toplanıp bize getiriliyor. Biz de bunları vatandaşlara sunuyoruz. Bunlar peynir ve yemeklerde kullanılıyor. Salamurasını da tutan var. Bu otlar kalbe, tansiyona, şekere birebirdir. Van’ın peynirini meşhur eden bu otlardır” diye konuştu. Vatandaşlar ise dağdan toplanan otları beğenerek aldıklarını ifade ederek peynire tadını verenin bu otlar olduğunu söyledi.