SPOR - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 13:55

Karadeniz’de Torku rüzğarı esti

A
A
A
Karadeniz’de Torku rüzğarı esti

Torku Şekerspor, Yavuz Sultan Selim Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turunda bir birincilik, bir de ikincilik aldı.

Torku Şekerspor, Yavuz Sultan Selim Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turunda bir birincilik, bir de ikincilik aldı.


Doğu Karadeniz, 17-19 Mayıs tarihlerinde Yavuz Sultan Selim Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu’na ikinci kez ev sahipliği yaptı. 2.2 kategorisindeki tura, 8’i Türkiye’den olmak üzere toplam 13 takım katıldı. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimine geçen yıl dahil olan Karadeniz Turu, bisikletçileri bölgenin yeşil doğasıyla buluşturdu. 17 Mayıs’ta Rize’den başlayan Yavuz Sultan Selim Uluslararası Karadeniz Bisiklet Turu, Trabzon, Ordu, Giresun’un ardından Milli Mücadele’nin 100. Yılının coşkuyla kutlandığı 19 Mayıs 2019’da Samsun Çarşamba’da sona erdi. 3 etaplı turda 82 bisikletçi, Rize - Rize etabında 120 km, Rize - Giresun etabında 208 km ve Giresun - Çarşamba etabında 163 km olmak üzere toplam 491 km pedal çevirdi. Tura 5 sporcu ile katılan Konya Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, yarışın tamamında başarılı bir çizgide yer alarak adından söz ettirmeyi başardı. İlk gün Torku Şekerspor’dan Batuhan Özgür 1. oldu. 2. etapta ise Batuhan Özgür yine başarılı bir performans sergileyerek 4. oldu.


19 Mayıs’ta yapılan 3. etap yarışı ise 170 kilometre olarak koşuldu. Samsun Çarşamba’da sona eren 3. gün yarışlarında Torku Şekerspor’un 5 sporcusundan 3’ü ilk 10’da yer almayı başardı. Batuhan Özgür 2., Ahmet Örencik 7., Halil İbrahim Dilek ise 9. oldu. Torku Şekerspor, Karadeniz Turunu genel klasmanda 4. olarak tamamladı. Desteklerinden dolayı 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’a teşekkür eden Torku Şekersporlu bisikletçiler, çıktıkları her yarışta tecrübelerinin biraz daha arttığını ve önümüzdeki süreçte yeni galibiyetleri takımlarına kazandırmak istediklerini ifade etti.


Torku Şekerspor’un Antrenörü Sadettin Kızıl da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en köklü bisiklet takımı olan Torku Şekerspor’un genç sporcuları ile her yarış sonrası büyük bir deneyim kazandığını ve bundan sonraki turnuvalarda da Torku Şekerspor’dan daha çok söz ettirmek istediklerini söyledi.


Sadettin Kızıl, takımın performansından memnun olduğunu da ifade etti ve “Çalışmalarımızı bu inançla sürdürdüğümüzde inanıyorum ki hem ülkemiz bisiklet sporuna yeni yıldızlar kazandıracağız, hem de başarılı bir çizgide yeni başarılar elde etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trafik tartışmasında eşi ve kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü Antalya’da trafikte tartışma yaşadığı servis şoförü tarafından eşi ve kızının gözü önünde bıçaklanan Önder Çakır hayatını kaybetti. Olay, gece saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Önder Çakır ile Neşet G. trafik ışıklarında tartıştı. Tartışmanın sürdürdüğü esnada Neşet G. aracından inerek yanında taşıdığı bıçakla Önder Çakır’ın sol göğüs altından 1 kez bıçakladı ve otobüsüyle olay yerinden kaçtı. Önder Çakır’ı kanlar içerisinde yerde gören eşi Meryem Çakır ile 8 yaşındaki kızı Zeynep Çakır durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi ağır yaralı olan Önder Çakır’ı ambulansla özel bir hastaneye kaldırdı. Ameliyata alınan Çakır, yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Cinayet büro ekipleri yakaladı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden 07 YSL 38 otobüsüyle kaçan servis şoförü Neşet G.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, gözaltına alınan Güçlü’nün, ifadesini almak üzere karakola götürdü. Cinayet zanlısı Güçlü, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilecek. Hayatını kaybeden Çakır’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Çakır’ın eşi Meryem ile kardeşi Öner Çakır ve yakınları morgda işlemleri tamamlanan Önder Çakır’ın cenazesini Burdur’da defnetmek için teslim aldı. "Sonrasında iniyor ve olduğu gibi bıçağı saplıyor" Cenazenin alınmasının ardından morg çıkışında konuşan Önder Çakır’ın kardeşi Öner Çakır, "Kardeşim akşam eşi ve çocuğuyla evine giden adam. Kırmızı ışıkta duruyor, yeşil yanar yanmaz arkasından duran araç kornaya basarak, selektör yapmış. Kardeşim de elini kaldırmış el işareti yapmış, karşı taraf ne dedi Allah bilir. Sonrasında iniyor ve olduğu gibi bıçağı saplıyor. Ne vurma var, ne bir şey var. Gidiyor bıçağı saplıyor ya, dövüşürsün kavga edersin, dersin ki bu adam gitti direkt olarak bıçağı sapladı. Bıçağı göğsünün olduğu yere kalbine saplamış" dedi.