EKONOMİ - 23 Şubat 2021 Salı 10:14

Kompen’den dev yatırım

A
A
A
Kompen’den dev yatırım

Nüfusun ve sanayinin giderek arttığı günümüzde geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) Bera Holding’in kuruluşu olan Kompen’in Konya’nın Sarayönü ilçesinde bulunan fabrika binasına uygulanarak faaliyete geçti.

Nüfusun ve sanayinin giderek arttığı günümüzde geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) Bera Holding’in kuruluşu olan Kompen’in Konya’nın Sarayönü ilçesinde bulunan fabrika binasına uygulanarak faaliyete geçti.


Konu ile ilgili bilgi veren Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir fabrikanın çatısında yaklaşık 11 bin metrekare alanın panel ve kablo alanı olarak kullanıldığını belirterek toplamda 4bin 672 adet panel montajı gerçekleştirildiğini söyledi.



Üretim fazlası satılacak


1500 kW olarak gücün kurulduğunu ifade eden Küçükşehir, fabrikanın yıllık elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 25’inin GES’ten karşılanacağını ve bu miktarın yıllık 2400 mWh enersine karşılık geldiğini belirtti. Bu yatırımla günümüzdeki rakamlarla yıllık 1.5 milyon TL tasarruf yapmayı hedeflediklerini ifade eden Küçükşehir, tatil günleri ve bakım dönemlerinde üretilen elektriğin Medaş’a satılacağını söyledi.



Üretim maliyetlerine de yansıyacak


Güneş enerjisinin en temiz yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu hatırlatan Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, enerji ihtiyacının sürekli arttığı günümüzde GES’lerin büyük önem kazandığını, ülke ekonomisine katkı ve enerji kaynaklarının değerlendirilmesi noktasında önemli bir yatırıma imza attıklarını düşündüğünü belirterek şunları söyledi:


“Güneş enerjisi potansiyeli Avrupa’da İspanya’dan sonra en yüksek değere sahip olan Türkiye’de GES kullanımının artması ülke ekonomimiz için de önemlidir. Geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan GES’in sağladığı avantajlar zamanla üretim maliyetlerine de yansıyacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Süper Lig’de 34. hafta görünümü Trendyol Süper Lig’de 34. hafta tamamlandı. Lider Galatasaray galibiyet serisini sürdürürken, Fenerbahçe de Beşiktaş’ı yenerek haftayı galibiyetle geçti. Trendyol Süper Lig’in 34. haftası oynanan 10 maçla tamamlanırken, toplam 35 gol atıldı. Alanyaspor - İstanbulspor ve Trabzonspor - Gaziantep FK maçları haftanın en gollü mücadeleleri oldu. Ligde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, haftanın açılış maçında Adana Demirspor’u 3-0 mağlup ederek galibiyet serisini 15’e yükseltti. Kadıköy’de oynanan derbi karşılaşmasında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 2-1’lik skorla yendi ve şampiyonluk şansını son haftalara taşıdı. Sarı-kırmızılılar 34 maç sonunda 93 puana ulaşırken, sarı-lacivertliler 89 puanla ikinci sırada yer aldı. Sahasında Gaziantep ekibine karşı 2-0 geriden gelerek 3 puana uzanan Trabzonspor ise puanını 58’e yükseltti ve haftayı üçüncü sırada tamamladı. Ligden düşmesi kesinleşen İstanbulspor’un yanı sıra, düşme hattında bulunan Pendikspor, Hatayspor, Gaziantep FK, hafta sonu oynanan müsabakalarda sahadan yenilgiyle ayrıldı. Haftanın maçları ve alınan sonuçlar şöyle: Adana Demirspor - Galatasaray: 0-3 Sivasspor - Konyaspor: 1-0 Kasımpaşa - Samsunspor: 1-0 Fenerbahçe - Beşiktaş: 2-1 Hatayspor - Başakşehir: 1-2 Pendikspor - Kayserispor: 1-2 Alanyaspor - İstanbulspor: 6-0 Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü: 2-2 Trabzonspor - Gaziantep FK: 4-2 Fatih Karagümrük - Antalyaspor: 4-1
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.