EKONOMİ - 23 Şubat 2021 Salı 10:14

Kompen’den dev yatırım

A
A
A
Kompen’den dev yatırım

Nüfusun ve sanayinin giderek arttığı günümüzde geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) Bera Holding’in kuruluşu olan Kompen’in Konya’nın Sarayönü ilçesinde bulunan fabrika binasına uygulanarak faaliyete geçti.

Nüfusun ve sanayinin giderek arttığı günümüzde geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) Bera Holding’in kuruluşu olan Kompen’in Konya’nın Sarayönü ilçesinde bulunan fabrika binasına uygulanarak faaliyete geçti.


Konu ile ilgili bilgi veren Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir fabrikanın çatısında yaklaşık 11 bin metrekare alanın panel ve kablo alanı olarak kullanıldığını belirterek toplamda 4bin 672 adet panel montajı gerçekleştirildiğini söyledi.



Üretim fazlası satılacak


1500 kW olarak gücün kurulduğunu ifade eden Küçükşehir, fabrikanın yıllık elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 25’inin GES’ten karşılanacağını ve bu miktarın yıllık 2400 mWh enersine karşılık geldiğini belirtti. Bu yatırımla günümüzdeki rakamlarla yıllık 1.5 milyon TL tasarruf yapmayı hedeflediklerini ifade eden Küçükşehir, tatil günleri ve bakım dönemlerinde üretilen elektriğin Medaş’a satılacağını söyledi.



Üretim maliyetlerine de yansıyacak


Güneş enerjisinin en temiz yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu hatırlatan Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, enerji ihtiyacının sürekli arttığı günümüzde GES’lerin büyük önem kazandığını, ülke ekonomisine katkı ve enerji kaynaklarının değerlendirilmesi noktasında önemli bir yatırıma imza attıklarını düşündüğünü belirterek şunları söyledi:


“Güneş enerjisi potansiyeli Avrupa’da İspanya’dan sonra en yüksek değere sahip olan Türkiye’de GES kullanımının artması ülke ekonomimiz için de önemlidir. Geleceğe yapılacak en önemli yatırımlardan biri olan GES’in sağladığı avantajlar zamanla üretim maliyetlerine de yansıyacaktır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.