YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 19:24

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM DESTEĞİNDE ÖNCÜ

A
A
A
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM DESTEĞİNDE ÖNCÜ

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından son yıllarda Konya’daki diğer üniversiteler başta olmak üzere toplam 10 üniversiteye bilişim altyapısı, otomasyon kurulumu ve yeni yazılım ihtiyaçlarının kurulmasına yönelik destek sağlandı.
Selçuk Üniversitesi’nin bilişim alanında özellikle son birkaç yılda önemli mesafeler aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemiz, teknolojik altyapısını büyük ölçüde tamamlamış durumdadır. Sahip olduğumuz internet ağı altyapısı, donanım ve otomasyon sistemimiz, akran üniversitelerle kıyasladığında önder bir konumda olduğumuzu göstermektedir. En büyük güç kaynağımız, sahip olduğumuz tüm otomasyon sistemimizi kendi elemanlarımızla kurmuş ve sürdürüyor olmamızdır. Yetişmiş ve yetenekli bir bilişim kadrosuyla alt yapımızı oluşturduk ve üzerine yeni yapısal hizmetler eklemeye devam ediyoruz” dedi.
Bilgi-işlem ağından üniversite bünyesindeki öğrenciler ve öğretim elemanları başta olmak üzere herkesin yararlanabildiğini belirten Rektör Gökbel, “Öğrencilerimizin üniversitemizi kazandığı andan mezuniyet sonrasına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kalitede bir otomasyon sistemi bulunuyor. Üniversite kapsamında ortak bir veritabanına bağlı kurulan Öğrenci İşleri, Personel, Akademik Yayın Takip, Kütüphane, Enstitü, Öğrenci İşleri ve Maaş-Bordro Otomasyonları eksiksiz olarak hizmet veriyor” şeklinde konuştu.
DİĞER ÜNİVERSİTELERE BİLİŞİM DESTEĞİ
Kurulan bilişim altyapısının Selçuk Üniversitesi ile sınırlı olmadığını anlatan Bilgi-İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdi ise, “Son 10 yıl içinde bilişim altyapısına destek ve hizmet verdiğimiz 10 üniversite bulunmaktadır. Bunların içinde otomasyon kurulumu yapıp, elemanlarını yetiştirdiğimiz ve kendi sistemlerini oluşturmalarına katkı sağladığımız üniversiteler de yer almaktadır. Selçuk Üniversitesi, Türkiye’de ilk ve tek uygulama olan Konya kent bütünündeki üniversiteler ve kamu kurumlarının kullanabileceği özel bir bilişim ağı kurulmasını da projelendirmiş, TÜBİTAK-ULAKBİM-Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ağını sağlamıştır. Bu özel ağdan Konya’daki Mevlana, Karatay ve Konya Üniversitelerinin yanı sıra, birçok kamu kurumu da yararlanmaktadır“ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir