YEREL HABERLER - 14 Ocak 2014 Salı 16:13

Beko Basketbol Ligi

A
A
A
Beko Basketbol Ligi

Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nin, ilk yarı sonunda ligi arzu ettikleri noktada bitiremediğini ancak son haftalarda takımın yükselen form grafiğinin ilerisi için umut verici olduğunu söyledi.
Lige iyi başladıklarını, özellikle ilk 4-5 maçlık periyotta çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Sonraki haftalarda takımımızda gerek sakatlıklar, gerekse savunma zafiyeti nedeniyle bir düşüş yaşandı. Arzu etmediğimiz neticeler aldık. Ancak son haftalarda takımımızda yeniden bir kenetlenme olduğunu görüyoruz. Özellikle savunma zafiyetimizi önemli ölçüde ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Sporcularımız çok daha iyi mücadele etmeye başladı. Dün oynanan ve 76-72 kazandığımız Anadolu Efes mücadelesinde bunu hep birlikte gördük. Bu galibiyet uzun bir aradan sonra, doğrusunu söylemek gerekirse, ilaç gibi geldi. Bu maçta son derece iyi bir performans ortaya koyan sporcularımızı, başantrenör Aziz Bekir başta olmak üzere teknik heyetimizi, görevlerini başarıyla yerine getiren yönetim kurulumuzu yürekten kutluyorum” dedi.
İlk yarıdaki maçlar boyunca destekleri nedeniyle taraftarlara da teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden tek üniversite takımıyız. Mücadelemizi bir üniversiteye yakışır şekilde sürdüreceğiz. Sporun yegane amacının dostluk ve kardeşlik olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Başarılar ya da başarısızlıklar gelip geçicidir. Önemli olan fair-play ruhuna uygun mücadele etmektir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri OSB’de 3. nizamiyenin temeli atıldı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) giriş ve çıkışlarda denetimin artırılması ve güvenliğin üst seviyeye çıkarılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında 3. nizamiyenin inşaatına başlandı. Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “3. nizamiyemizin temelini atarak, inşaat çalışmalarımıza başladık. Yeni nizamiyemizin sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kısa sürede 4. nizamiyemizin de temelini atacağız” dedi. Başkan Yalçın, bölge sınırlarındaki giriş ve çıkışlar için uygulamaya aldıklarını projenin ilkini geçen yıl tamamlayarak hizmete açtıklarını ve ikinci nizamiye inşaatının da bitmek üzere olduğu söyledi. Yalçın, projenin uygulamasının tamamlandığında çok farklı bir Kayseri OSB fotoğrafının ortaya çıkacağını belirterek, “Anbar mevkiinde yaptığımız ilk nizamiyemizin ardından Abdülhamit Han Bulvarı üzerinde yapım çalışmalarını sürdürdüğümüz 2. nizamiyemizi de kısa sürede tamamlayacağız. Temel betonu atılan 3. nizamiye çalışmamız ise bölgemizin Güney Çevre Yolu girişinde yer alıyor. Kısa süre içinde de 4. ana nizamiyemizde de yer belirleme ve temel atma aşamasına geleceğiz” diye konuştu. Kayseri OSB’nin uygun olan giriş ve çıkış noktalarının da farklı uygulama projeleri sayesinde yeni nizamiyelerine kavuşacağını belirten Başkan Yalçın, “Böylelikle Kayseri OSB sınırları içinde güvenliğin etkin şekilde sağlanmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Mehmet Yalçın, “Bölgemizin ana girişlerinde ve diğer girişlerimizde kurulacak yeni nizamiye yapılarımızın tamamlanmasının ardından, plaka tanıma sistemi ve güvenlik kameraları ile bölgemize giriş ve çıkışlarda düzeni sağlamayı hedefliyoruz. Sanayicilerimize ve bölgemizi ziyaret eden misafirlerimize zaman kaybı oluşturmadan nizamiye giriş çıkışlarında kontrolü sağlayacağız” şeklinde konuştu. Başkan Yalçın, sanayicilerden aldıkları geri dönüşlerin ışığında farklı projeler üretmeye ve yeni hizmetler sunmaya devam ettiklerini kaydederek, Güney Çevre Yolu girişinde temeli atılan 3. nizamiye inşaatının hayırlı olmasını diledi.