YEREL HABERLER - 28 Ocak 2014 Salı 17:34

Okullarda Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması

A
A
A
Okullarda Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması

Bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararı önleyerek ekonomiye kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi şimdi de ilkokul, ortaokul ve liseler arası “Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması” düzenliyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararın önüne geçmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında okullarda bir kampanya başlattı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ekolojik belediyecilik alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, bu konuda çok sayıda hizmet gerçekleştirdiklerini hatırlattı. İnsan sağlığının korunması, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi, çevresel bir sorunun ekonomik avantaja çevrilmesi amacıyla bitkisel atık yağ toplama çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Akyürek, atık yağ toplama çalışmalarının yanında eğitim konusu üzerinde de titizlikle durduklarını dile getirdi. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde Konya merkezde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere yönelik “Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması” başlatıldığını kaydeden Başkan Akyürek, yarışmaya katılan 102 okula bilgilendirme afişleri asılarak bitkisel atık yağ toplama bidonları dağıtıldığını söyledi.
Bitkisel atık yağların çevreye ve insan sağlığına olan zararları, ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandırılması konularında bilinç uyandırmak amacıyla düzenlenen yarışma 23 Mayıs’ta sona erecek. Yarışma sonunda dereceye giren okullara ödülleri Çevre Haftası’nda verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Şükrü Deviren: “Gemlik’in iki markası var; zeytin ve Togg” Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karataş ve Durmuş Uslu, Togg Teknoloji Kampüsü’nü ziyaret ederek, Gemlik’in markası yerli otomobil Togg hakkında detaylı bilgiler aldı. Gemlik Belediyesi heyetine Togg Marka ve Kurumsal İletişimi Takım Lideri Çağ Günaçar, Medya İlişkileri Sorumlusu Hakan Özenen ve Togg Teknoloji Kampüsü Lideri Murat Akdaş eşlik etti. Togg’un kuruluşundan bugüne geldiği nokta, üretimdeki ve satış oranındaki artış hakkında bilgiler verilirken, üretimin başından sonuna kadar fabrika, yetkili heyet tarafından gezdirildi. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren Togg’un çalışma prensibini, teknolojik farklılıklarını, özellikle çevreye duyarlılıkları, Gemlik’e ve zeytine bakış açılarını çok beğendiğini, bunun gerçekten değerli olduğunu ifade etti. Deviren “Öncelikle bizleri Togg Teknoloji Kampüsü’nde misafir eden Çağ Bey’e, Murat Bey’e ve Hakan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Araç envanter raporlarımıza ve bütçemize göre, Devlet Malzeme Ofisi desteği ile birlikte, en kısa zamanda belediyedeki pek çok aracın Togg olmasını sağlayacağız. Togg yalnız Gemlik için değil Türkiye için çok önemli bir değer ve marka. Togg ve Gemlik Belediyesi işbirliği ile çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. En kısa sürede Gemlik Belediyesi olarak belirli noktalara şarj istasyonları koyarak Gemlik’te elektrikli aracı olanlara hizmet sağlayacağız. Gemlik sadece zeytinin, barışın, huzurun değil, teknolojinin de başkenti olacak. Bunu da birlikte başaracağız.” şeklinde konuştu. Teknoloji kampüsü gezisi sonrası Togg’a binerek test sürüşü yapan Şükrü Deviren, “Gerçekten çok güçlü, çok hızlı ve çok teknolojik bir araç, en kısa zamanda Gemlik Belediyesi envanterine kazandıracağız” dedi.