YEREL HABERLER - 06 Mart 2012 Salı 16:04

EREĞLİLİ ÇİFTÇİLERDEN TEKNİK GEZİ

A
A
A
EREĞLİLİ ÇİFTÇİLERDEN TEKNİK GEZİ

Konya’nın Ereğli ilçesinden Sütaş Aksaray Uygulamalı Hayvancılık Çiftliği’ne teknik gezi düzenlendi.
Geziye, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Ali Arıcan, Veteriner Hekim Bayram Merdane ve Ziraat Mühendisi Aygül Alan Arıcan eşliğinde Kutören kasabasından 20 kadın ve 29 erkek toplam 49 çiftçi katıldı. Geziye katılan yetiştiricilere Eğitim Merkezi Müdürü Mecit Özdemir tarafından verilen genel yetiştiricilik ve Sütaş hizmet politikaları konulu seminerin ardından tesis içerisindeki sağım ünitesi ve değişik verilere göre sınıflandırılmış ahırlar gezilerek tanıtıldı. Buzağı üniteleri ve yem ünitesi ziyaret edilerek silaj yapımı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Ereğli’nin hayvancılık açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu, nitelikli işletmelerin her geçen gün arttığını hatırlatan İlçe Tarım Müdürü Özkan Özgüven, “Biz de ilçemizdeki hayvancılık potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz ve düzenlediğimiz bu tür çalışmalar ile çiftçilerimizin daha bilinçli ve kaliteli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla çiftçi eğitimlerine önem veriyoruz” dedi. Eğitim Merkezi Müdürü Mecit Özdemir ise; Ereğli’den gelen örnek çiftçileri ağırlamaktan özellikle kadın çiftçileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, çiftçilerin 4 günlük hayvancılık eğitimlerine katılmalarını istediğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Yahyalı’da asfaltlama çalışmaları devam ediyor Yahyalı Belediyesi ilçe merkezinde devam ettirdiği asfaltlama çalışmalarının son durağı Gazibeyli Mahallesi Bektaşlı Sokak oldu. Yaklaşık bin 330 ton asfalt dökülen Bektaşlı Sokak’ta yapılan asfaltlama çalışmalarını inceleyen Başkan Esat Öztürk, bayramdan sonra asfaltlama çalışmalarının hızla devam edeceğini belirtti. Değerlendirmelerde bulunan Başkan Esat Öztürk, “Güzel ilçemizin güzel insanlarına hizmet etmek için çalışıyoruz. Dün itibari ile personelimiz Gazibeyli Mahallesi Bektaşlı Sokakta asfaltlama çalışması yaptı. Asfalt Plentimiz faaliyete geçmesinden sonra ilçemiz yollarınının standartlarını yükselteceğiz. Geçtiğimiz günlerde Kapuzbaşı Şelalesi’nde 565 ton asfaltı yollarımıza serdik. Fetullah Mahallesi’nde bin 655 ton asfaltı yolumuzla buluşturduk. Buraya yani Bektaşlı Sokağına bin 330 ton asfalt dökmüş olduk. İlçemizde 1. Sınıf asfaltı yollarımıza seriyoruz. Buradan ilçemiz adına Kayseri Milletvekilimiz Sayın Bayar Özsoy’a teşekkür ediyorum. Vekilimizin girişimleriyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 250 ton bitüm hibe aldık. Ayrıca Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’te Kapuzbaşı Şelalesi Asfaltlanmasında kullanmak üzere 250.000 TL bitüm desteği gönderdiler. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bayram sonrası çalışmalarımıza kaldığı yerden devam edeceğiz” diye konuştu.
Bursa Gürkan; “Bayramlar, birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir” AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Kurban Bayramı’nın tüm Bursa halkına, Türkiye’ye ve İslam Alemi’ne hayırlar ve güzellikler getirmesini diledi. Başkan Gürkan yazılı olarak yayınladığı mesajında, AK Parti Bursa İl Başkanlığı olarakbayramlaşma programlarının 15Haziran 2024 Cumartesi (Arife) günü saat 17.00’de Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Salonunun bahçesinde gerçekleştirileceğini söyleyerek, tüm Bursa halkı AK Parti sevdalılarını bayramlaşma programlarına davet etti. Başkan Gürkan mesajında, şu ifadeleri kullandı: "Millet olarak bir bayrama daha erişmenin sevinci ile karşıladığımız Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramlar; millet olarak birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekiştiği, dargınların barıştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının arttığı müstesna günlerdir. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da başta aile büyüklerimiz olmak üzere yetim ve kimsesizleri, ihtiyaç sahiplerini ziyaret edip onları sevindirelim. Kurban Bayramı, özellikle kurban ibadetiyle paylaşma ve dayanışmanın zirveye çıktığı bereketli bir zamandır.İslam Alemi olarak inancımızın güzellikleri ile huzur, bereket ve mutluluğu paylaşıp çoğaltacağız. Bu duygu ve düşüncelerle kurban ibadetimizin kabul olmasını diliyor, başta Şehitlerimizin aileleri, Gazilerimiz ve tüm sevenleri olmak üzere tüm Bursa halkının, ülkemizin ve İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."