ÇEVRE - 27 Kasım 2025 Perşembe 17:04

Akşehir kirazında saha incelemeleri devam ediyor

A
A
A
Akşehir kirazında saha incelemeleri devam ediyor

Konya’nın Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli bölgedeki kiraz bahçelerinde saha incelemeleri gerçekleştirdi.


Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden biri olan Akşehir Kirazı’nın sezon hazırlıkları çerçevesinde yapılan incelemelerde, kiraz ağaçlarının güncel durumu detaylı şekilde değerlendirildi. Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Uludağ, teknik personel ile birlikte bölgedeki kiraz bahçelerinde kapsamlı saha incelemeleri gerçekleştirdi. İncelemede kiraz ağaçlarının gelişim süreci yakından takip edilirken, fenolojik gözlemlerle çiçeklenme ve tomurcuklanma dönemlerine ilişkin veriler toplandı. Bahçelerde hastalık ve zararlı risklerine yönelik kontroller yapılırken, tehditlere karşı alınabilecek tedbirler üreticilerle paylaşıldı. Teknik ekip, üreticilerin sezon öncesi bakım ve besleme ihtiyaçları konusunda bilgilendirmelerde bulunarak doğru uygulamaların önemine dikkat çekti.


İlçe Müdürü Ahmet Uludağ, Akşehir Kirazı’nın hem bölge ekonomisi hem de ülke ihracatı açısından stratejik bir ürün olduğunu vurgulayarak, verimliliğin artırılması ve üretimin sürdürülebilir hale getirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.



Akşehir kirazında saha incelemeleri devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.