KÜLTÜR SANAT - 12 Ocak 2022 Çarşamba 15:46

Başkan Pekyatırmacı: “Sanat Akademisi’yle öğrencilerimize yeni ufuklar kazandırıyoruz”

A
A
A
Başkan Pekyatırmacı: “Sanat Akademisi’yle öğrencilerimize yeni ufuklar kazandırıyoruz”

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Sanat Akademisi’nde sahne sanatları eğitimi alan lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Sanat Akademisi’nde sahne sanatları eğitimi alan lise öğrencileriyle bir araya geldi.


Selçuklu Belediyesi okul dışı öğrenme ortamlarıyla öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda şehrin sanat ve kültür hayatına farklı bir boyut getiren Selçuklu Sanat Akademisi’nde sahne sanatları (drama, hitabet ve etkili konuşma) eğitimi alan Mehmet Akif Ersoy Lisesi 9. sınıf öğrencileri Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı misafir etti. Başkan Pekyatırmacı uygulamalı eğitimlerin yapıldığı sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, uygulanan eğitim ve programlarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.



“Sanat Akademisi gençlerimizi hayata hazırlıyor”


Selçuklu Sanat Akademisi’nin öğrencilerin gelişimine katkı sağlarken aynı zamanda kültür, sanat alanında yeni ufuklar açmalarına katkıda bulunduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Sizlerin burada bulunmanız ve böyle güzel etkinliklere katılıyor olmanız bizim için çok değerli. Hocalarımıza da teşekkür ediyoruz. Hakikaten burada güzel bir eğitim veriyorlar. Aslında okul ortamında akademik anlamda çok faydalı bilgiler alıyorsunuz ama buradaki eğitim sizleri hayata donanımlı bir şekilde hazırlanmanıza vesile oluyor. Hem kişisel becerilerinizi ortaya koymanız hem kendinizi geliştirmeniz anlamında burada daha etkin eğitimler yapılıyor. İnşallah sizin için faydalı oluyordur. Sizlerin de buradaki kazanımları da bir şekilde değerlendirmeniz lazım. Buradaki eğitimlere katıldıktan sonra tamam bitirdik demeden üzerine bir şeyler daha koyarak devamını getirmeniz sizler için önemli bir kazanım olacak. Bu eğitimlerin devamında profesyonele yakın performansla bir oyun veya grup çalışması bekliyoruz. bu işin en önemli tarafı bu. Selçuklu Sanat Akademimiz de böylelikle amacına da tam anlamıyla ulaşmış olacaktır” dedi.


Keyifli anların yaşandığı ziyarette Başkan Pekyatırmacı öğrencilerle etkinliklere de katıldı. Ziyaret günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)