EĞİTİM - 07 Mayıs 2025 Çarşamba 14:41

Başkan Pekyatırmacı: "Tüm öğrencilerimizi atölyelerimizden yararlandırıyoruz"

A
A
A
Başkan Pekyatırmacı: "Tüm öğrencilerimizi atölyelerimizden yararlandırıyoruz"

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "SETAP Mahallemde Sanat Ellerimde" programı çerçevesinde Sille İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.


Selçuklu Belediyesi’nin Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) kapsamında faaliyetlerini sürdüren Sanat ve Tasarım Atölyesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında sunduğu birbirinden renkli ve eğitici atölye programları ile eğitime değer katıyor. Atölye bu yıl ayrıca bir ilki daha gerçekleştirerek "SETAP Mahallemde Sanat Ellerimde" programları kapsamında atölyelere gelemeyen öğrencilerin okullarına giderek yerinde atölye etkinlikleri gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 7 dış mahalle okulunda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bin 279 öğrenci ile çeşitli atölye etkinlikleri yapılarak onların gelişimine katkı sağlandı.


Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da "SETAP Mahallemde Sanat Ellerimde" etkinliklerine katılan öğrencilerin mutluluklarına ortak olmak adına Sille İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Başkan Pekyatırmacı, okul bahçesine kurulan alanda eğitmenler eşliğinde atölye etkinliklerine katılan öğrencilerle yakından ilgilendi. Pekyatırmacı’ya programda Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç da eşlik etti.



"El becerilerini hayal güçleri ile birleştiren çocuklarımız atölye etkinliklerinde güzel işler çıkarıyor"


SETAP kapsamında okul dışı öğrenme ortamları ile yıl boyunca binlerce öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde yaptığımız atölye etkinlikleri ile de öğrencilerimizin geleceğe yönelik hayal gücü ve el becerileni geliştiriyor, sanata ve zanaata olan yönelimlerini arttırarak eğitim hayatlarına farklı bir bakış açısı kazandırıyoruz. Burada çocuklarımız için oluşturduğumuz renkli öğrenme ortamında fırçalarla, boyalarla, kağıtla ve kalemle harika işler çıkaran çocuklarımız sanatsal bakış açısı kazanıyor ve kendileri için güzel hatıralar biriktiriyor. Bu kapsamda bu yıl atölyelere gelemeyen çocuklarımızın da bu eğitimlerden yararlanmalarını istedik ve onları da programa dahil ederek uygulamayı hayata geçirdik. Bugün de Sille İlkokulumuzda çocuklarımız için düzenlenen atölye etkinliklerinde çocuklarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Hem onlar hem de bizim için güne güzel bir başlangıç oldu. El becerilerini hayal güçleri ile birleştiren çocuklarımız atölye etkinliklerinde güzel işler çıkarmayı başardı. Çocuklarımız için imkan sunuldukça ne kadar güzel işlerin ortaya çıkarılabileceğine bir kere daha şahit olduk. Selçuklu Belediyesi olarak çocuklarımızın geleceğe donanımlı bir birey olarak hazırlanmaları adına onların her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.



Başkan Pekyatırmacı: "Tüm öğrencilerimizi atölyelerimizden yararlandırıyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te yoğun kar yağışı nikaha engel olamadı Gaziantep’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle nikâh salonuna gidemeyen çiftin imdadına Şahinbey Belediyesi ekipleri yetişti. Nikahları evlerinde kıyılan çiftin şahitliğini ise zabıta ekipleri yaptı. Şahinbey ilçesinde yaşayan Cihan Subaşı ile Leyla Ünal, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle nikah salonuna ulaşamayınca durum Şahinbey Belediyesi’ne bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri, nikah memuru ile birlikte çiftin evine giderek nikahı ev ortamında kıydı. Hava şartları nedeniyle nikah şahitlerinin de salona gelememesi üzerine, çiftin şahitliğini Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri yaptı. Kar yağışı altında gerçekleşen nikah renkli görüntülere sahne olurken, çift ve aileleri belediye ekiplerine teşekkür etti. "Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz" Nikahın ardından duygularını dile getiren Cihan Subaşı ile Leyla Ünal çifti, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yapmış olduğu görevleri ve hizmetleri yakından takip ediyoruz, hepsinden haberimiz var, biliyoruz ve görüyoruz. Allah başarısına başarı katsın, sağlıklı ve uzun ömürler versin. Hemşehrisi olarak kendisini çok seviyoruz. En mutlu günümüzde bize böyle bir destek verdikleri için başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederiz. Çok heyecanlıyız, kusura bakmayın konuşmakta zorlanıyoruz ama bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan herkese minnettarız" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden karla mücadele seferberliği Adıyaman’ın Kahta ilçesinde etkisini artırarak sürdüren yoğun kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken Kahta Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için kapsamlı bir çalışma başlattı. Zorlu hava şartları nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara ekmek ve sıcak yemek ulaştırılırken, yollarda mahsur kalan sürücü ve yolcular için de sıcak çorba ve konaklama desteği sağlanıyor. Belediye ekipleri, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahada aktif olarak görev alırken, özellikle yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarına öncelik veriliyor. İlçe genelinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, kar nedeniyle ulaşımda aksama yaşayan vatandaşların güvenli ortamlara alınması sağlanıyor. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, olumsuz hava şartlarına karşı tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, "Yoğun kar yağışı süresince hiçbir hemşehrimizin mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz 7/24 sahada görev yapıyor. Evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza sıcak yemek ve ekmek ulaştırıyor, yolda kalan misafirlerimize çorba ve konaklama imkânı sunuyoruz. Acil bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız belediyemizin 185 numaralı hattını arayarak bizlere ulaşabilir. Gelen her talebi titizlikle ele alıyoruz," ifadelerini kullandı. Kahta Belediyesi, kar yağışının etkisini yitirmesine kadar vatandaşların güvenliği, sağlığı ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdüreceğini duyurdu.