ÇEVRE - 26 Eylül 2025 Cuma 14:28

Bozkır’ın elması iyi tarım uygulamaları ile taçlanıyor

A
A
A
Bozkır’ın elması iyi tarım uygulamaları ile taçlanıyor

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce kabul edilen "Bozkır’ın Elması İyi Tarımla Buluşuyor, Ürünümüz Taçlanıyor" projesinin tarla günü ve malzeme teslim töreni, Konya’nın Bozkır ilçesinde gerçekleştirildi.


Törende bir konuşma yapan İl Müdürü Duran Seçen, İyi Tarım Uygulamaları’nın (İTU) önemine değinerek, "İyi Tarım Uygulamaları, tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler bütünüdür" ifadelerini kullandı. Seçen, açılışı yapılan proje ile Bozkır ilçesinde 9 üretici ile 547 dekar alanın İyi Tarım Uygulamaları kapsamına alındığını belirtti.


Konuşmaların ardından, proje kapsamındaki üreticilere İyi Tarım Uygulamaları için gerekli fiziki donanım malzemeleri teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Orhaneli’de 13 bin 500 dekarlık alana modern sulama yatırımı Bursa’nın Orhaneli ilçesinde hayata geçirilen kapalı sistem sulama projeleri kapsamında yürütülen çalışmalar yerinde incelendi. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Orhaneli ve çevresindeki toplam 13 bin 500 dekar tarım arazisinin modern kapalı sistem sulama hattına kavuşacağı belirtildi. Sahadaki inceleme programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, DSİ 1. Bölge Müdürü İnan Gündüz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Bursa İl Başkan Vekilleri, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak, yüklenici firma yetkilileri ve mahalle muhtarları katıldı. Orhaneli Ovası başta olmak üzere Kusumlar, Serçeler, Sadağı, Çöreler, Deliballılar ve Akçabük mahallelerini kapsayan projelerle bölgedeki tarımsal üretimin daha verimli hale gelmesi hedefleniyor. Projeler kapsamında toplam 52 bin 500 metre uzunluğunda, farklı çaplarda PE100 boru hattı döşeneceği belirtilirken; modern sulama sistemleri sayesinde hem su tasarrufu sağlanacağı hem de üreticilerin sulama konusunda önemli bir kolaylık elde edeceği vurgulandı. Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır yaptığı açıklamada, projeye destek veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve DSİ yetkililerine teşekkür ederek yatırımların Orhaneli’ne ve bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu.