- 22 Mayıs 2022 Pazar 13:20

Çocukluk hayali 1975 model arabayı aldı, yurt dışından getirdiği parçalarla topladı

A
A
A
Çocukluk hayali 1975 model arabayı aldı, yurt dışından getirdiği parçalarla topladı

Konya’da çocukluğundan beri klasik otomobil merakı olan Semih Uzun, dede ve babasının kullandığı araç modelinden almak için terzilik mesleğinden biriktirdiği parayla hedefine ulaştı.

Konya’da çocukluğundan beri klasik otomobil merakı olan Semih Uzun, dede ve babasının kullandığı araç modelinden almak için terzilik mesleğinden biriktirdiği parayla hedefine ulaştı. 1975 model Murat 124 otomobili alarak yurt dışından topladığı orijinal parçalarla aracını restore eden Uzun, aracını koruyamadığını belirterek, 280 bin TL’den satışa çıkardı.


Konya’da çocukluğunda dedesinin aracı Murat 124 model arabaya hayranlığı olan 35 yaşındaki terzi Semih Uzun, mesleğinden kazandığı parayı 15 yıl biriktirerek hayali olan 1975 model aracı 2 yıl önce aldı. Uzun, aracını İstanbul, Ankara, Almanya ve İtalya’dan parçalar alarak restore etti. 2 yıl boyunca aracını arkadaşlarının iş yerinde ve güvenlikli alanlarda saklayan Semih Uzun, aracını zarar görmesinden korktuğu için satmaya karar verdi.



“Bu arabayı almak için çok uğraştım”


1980’lerden beri bu araca merakının olduğunu ve 124 araçlardan başka aracı gözünün görmediğini anlatan Semih Uzun, “Bir hevesimiz olunca kendimiz kafamıza, gönlümüze göre restore edip kullanalım dedim. Aracımı tamamen restore yaptım, fabrika nasıl ürettiyse o şekilde oldu aracım. Bu arabayı almak için çok uğraştım. Bayağı bir birikim yaptım. İlk önce restorasyon için aracın orijinal parçalarını bulmaya çalıştık. Parçaları da burada bulmak zor biraz. İstanbul’dan buldum. Bize yurt dışından bulabilirsin dediler, biz yurt dışından da bayağı bir parçasını orijinal olarak temin ettik. Almanya’dan, İtalya’dan, bazılarını ise İspanya’dan getirttim parçaların ve o şekilde yavaş yavaş restorasyona başladık. 1 yıl kadar bu çalışmalar devam etti” dedi.



“Evde battaniye bırakmadın diye kızdıkları çok oldu”


Bir yıldır aracını garajda saklayıp zaman zaman kullandığını söyleyen Semih Uzun, “Bir yere gidiyoruz, mesela petrolden benzin almak için duruyoruz. Fotoğraf çektirenler, gelenler oluyor, nasıl topladın gibi ilgi duyanlar çok oluyor. Aracım mesela garajda beklerken üzerine battaniye örtüyorum. Bana da evden, evde battaniye bırakmadın diye de kızdıkları çok oldu” şeklinde konuştu.


1975 model aracını severek kullandığını aktaran Uzun, “Aracıma bir şey olacak diye çok korkuyorum. Bir yere park ederken oraya yanaşamıyorum, yanımdan biri hızlı geçse aracıma çarpacaklar diye çok korkuyorum. Artık bu araba bizim aileden birisi gibi oldu ve çocuğumuz gibi saklıyor bakıyoruz. Korktuğum için bunu koruyamayacağım korkusundan aracımı satmaya karar verdim. Ben de farklı bir klasik araba sevgisi var. Ben modelli araçlardan daha çok seviyorum. Aracın modeline takılmayalım. Güncel sıfır bir araba almaya kalksan bu paralara imkansız alamazsın. Benim için ise bu araba sıfır arabadan daha değerli. Bu arabaya verdiğimiz emekleri de düşünecek olursak 280 bin lira az bile geliyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.