SAĞLIK - 16 Nisan 2025 Çarşamba 15:39

Konya AMATEM’in yeni binası umut olacak

A
A
A
Konya AMATEM’in yeni binası umut olacak

Konya’da yapımı tamamlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Yeni Hizmet Binası alkol ve madde bağımlılarının tedavisinde büyük rol üstlenecek.


33 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 12 bin metrekare kapalı alana sahip Konya AMATEM’in inşaatı tamamlandı. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hastane yöneticileri ve ilgililer 80 yataklı projelendirilen tesiste açıklamalarda bulundu. Yeni AMATEM binasını tanıtan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, "Bu binanın özelliği özellikle psikiyatri hocalarımızın sonradan şöyle yapalım diyeceğimiz hiçbir alan bırakmadan bu hastalara özel planlanmış bir bina olması. Bu şekilde sıfırdan yapılmış Türkiye şartlarında çok az veya yok diye biliyorum. Tabii AMATEM hizmeti Konya’ya değil Türkiye’ye hizmet olacak bir alan. Biz Konya olarak düşünmüyoruz. Hem güney bölgemiz Antalya olmak üzere Afyonkarahisar, Karaman, Aksaray gibi illerimizden bizlere hastalar geliyor. Bu hastalarımızın burada şifa bulmasını istiyoruz. O nedenle de bu bina büyük hizmetlere vesile olacak. Kadın, erkek olarak bütün simetrileri ayarlandı ve aynı şekilde spor alanları, ergoterapi dediğimiz müzik, resim, diğer sanatsal faaliyetler, tarım alanları hastalarımızın rahat edeceği, ferah alanlar, bunalmadan tedaviyi kabullenecekleri ortamlar oluşturuldu. Ayrıca alkol bağımlılarımız için direkt müdahale edilebileceği yoğun bakım alanımız var. Onlar da inşallah burada tedaviye kavuşur. Normal hayatlarına dönmeleri için gerekli ortamı sağladık. Şu an binamızla ilgili mefruşat ve tıbbi cihaz açısından tüm eksiklerimiz tamamlandı. Ufak tefek eksiklerimizi tamamlayarak en geç mayıs ayında burada hastalarımız yataklı tedavi hizmetine başlayacaktır. Rabbim inşallah ekibimize kolaylık versin, yatan hastalarımıza da şifa versin arzu ediyoruz" dedi.



33 bin metrekare alana inşa edildi


Konya AMATEM binası, 33 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 12 bin metrekare kapalı alana sahip 3 blok olarak yapımı tamamlanan AMATEM binası, bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere 4 kattan oluşuyor. 50 erkek, 30 kadın olmak üzere 80 yataklı olan AMATEM binasında; 5 poliklinik, 2 yataklı gözlem odası, psikolog odası, grup terapi odası, tanı ve teşhis alanları, laboratuvar alanı, sosyal çalışmacı odası, 6 iş-uğraş atölyesi, 2 okuma salonu, 2 TV izleme alanı, 2 spor salonu, mescit, yemekhane, hobi bahçeleri, basketbol-voleybol sahaları, oturma alanları yer alıyor.



Konya AMATEM’in yeni binası umut olacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya ALKÜ’nün gelişimi 2026 Asya üniversite sıralamalarında yerini aldı Times Higher Education tarafından yayımlanan 2026 Asya Üniversite Sıralamalarında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Asya genelinde 801+ bandında yer aldı. Üniversitenin genel skoru 14.7-23.2 aralığında hesaplandı. ALKÜ; Uluslararasılaşmada 27.2, Araştırma Kalitesinde 22.3, Eğitimde 19.8, Sanayi İş Birliğinde 16.4, Araştırma Ortamında 12.6 oranında yer aldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, elde edilen sonuçların üniversitenin doğru bir gelişim çizgisinde ilerlediğini gösterdiğini söyledi. Rektör Türkdoğan, "THE 2026 Asya sıralamalarında elde ettiğimiz bu tablo, üniversitemizin sahip olduğu potansiyeli ve doğru yolda ilerlediğini açıkça ortaya koyuyor. Özellikle uluslararasılaşma, araştırma kalitesi ve eğitim alanlarında ortaya çıkan veriler bizler için son derece önemli. Amacımız; bu güçlü temeli daha ileriye taşıyarak üniversitemizi hem ulusal hem de uluslararası sıralamalarda üst basamaklara çıkarmaktır. Bu doğrultuda araştırma, inovasyon ve uluslararası iş birliklerini daha da güçlendirmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte akademik üretkenliğimizi artırarak, nitelikli eğitim anlayışımızı geliştirerek ve sektörle olan iş birliklerimizi daha da derinleştirerek sürdürülebilir bir başarı grafiği yakalamayı hedefliyoruz. Üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan ALKÜ ailesine ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Eskişehir Eskişehirspor’un kritik karşılaşmasına dede-torun geldiler Eskişehirspor’un Balıkesirspor ile oynayacağı kritik rövanş maçı öncesi, siyah-kırmızılı taraftarlar stadyuma akın etti. Tribünlerin sevilen simalarından 63 yaşındaki emekli Mehmet Özmen, 6 yaşındaki torunuyla birlikte takıma destek olmaya gelerek, "Biz dededen toruna Es-Es’liyiz" dedi. Eskişehirspor, TFF 3. Lig yükselme play-off 1. Tur ilk maçında deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Balıkesirspor’u ağırlıyor. Turu geçmek ve şampiyonluk yolunda ilerlemek için mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan siyah-kırmızılı ekipte, taraftarın desteği ise tam. Maç öncesi stadyum çevresinde oluşan heyecana, 50 yıllık Eskişehirspor taraftarı Mehmet Özmen ve minik torunu Mehmet Tuna Özmen de ortak oldu. Siyah-kırmızı renklerle maça hazırlanan dede ve torun, kulübe olan bağlılıklarını dile getirdi. "Bu büyük camianın yeri buralar değil" Yarım asırdır Eskişehirspor’un peşinde olduğunu belirten 63 yaşındaki Mehmet Özmen, takımın hak ettiği yere döneceğine olan inancını vurguladı. Özmen, "Vallahi biz dededen toruna Es-Es’liyiz. 50 yıldır bu kulübün peşindeyiz. Benim torunum her maça benimle gelir. Geçen hafta biraz üzüldük ama inşallah en az iki farklı kazanıp turu geçeceğiz. Bizim ümidimiz; play-off’larda şampiyon olarak Eskişehirspor’umuza layık olduğu yerleri getireceğiz. Çünkü bu 35 bin taraftarın, bu kadar büyük bir camianın buralarda pek yeri olmadığını düşünüyorum. Zor günleri atlatıp 1. Lig’de Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı, Trabzonspor’u 4-0, 3-0 yendiğimiz günlere geri döneceğiz inşallah" şeklinde konuştu. 6 yaşındaki Mehmet Tuna’dan 5-0’lık skor tahmini Dedesinin izinden giden ve Eskişehirspor sevgisiyle büyüyen 6 yaşındaki Mehmet Tuna Özmen ise maçı kazanacaklarından emin olduğunu söyledi. Kaleci Bora’ya olan güvenini dile getiren minik Mehmet Tuna, "Maç için geldim ve bu maçı inşallah 5-0 yeneriz. Maç için burada olduğum için çok mutluyum. İnşallah bugünkü maçta Bora abim bütün topları tutacak" ifadelerini kullandı. Dede ve torun, açıklamalarının ardından büyük bir heyecanla tribündeki yerlerini almak üzere stadyuma giriş yaptı.
Eskişehir Eskişehirspor taraftarı Balıkesirspor maçı için heyecanlı Eskişehirspor’un şampiyonluk yolundaki kritik Balıkesirspor mücadelesi öncesinde taraftarlar stadyum çevresinde takımlarına destek oldu. TFF 3. Lig yükselme play-off 1. Tur’unda Balıkesirspor ile oynanacak rövanş mücadelesi öncesinde Eskişehirspor taraftarları galibiyete kilitlendi. Deplasmandaki ilk maçın ardından kendi sahasında tur atlamak isteyen kırmızı-siyahlılarda, 7’den 70’e her yaştan taraftar stadyuma akın etti. Oğluyla birlikte maça gelen ve 31 yıl önce giyilen orijinal futbolcu formasıyla dikkat çeken Türk Öğün Acet ile şampiyonluk inancını dile getiren Yılmaz Uzun, maç öncesi duygularını paylaştı. "Bu üzerimdeki forma 31 senelik orijinal forma" Oğlu Yunus Acet ile birlikte tribündeki yerini alan 51 yaşındaki Türk Öğün Acet, yıllar öncesinden kalan hatırasıyla takıma destek verdi. Eskişehirspor sevgisinin çok eskilere dayandığını belirten Acet, "Biz bundan 31 sene evvel Konya’ya gittik, 20 bin taraftar. Bu üzerimde gördüğünüz forma 5 numaralı Eskişehirsporlu futbolcumuz Erkal’ın forması, orijinal forma. Bugün de yine Eskişehirspor’umuzu 2. Lig’e çıkarmak için geldik. Yaşımız 51, inşallah iki tane atacağız" ifadelerini kullandı. "Balıkesir oradaki gibi olmayacak, buradan çıkış yok" Takımın gol yollarındaki etkisine güvendiğini ve Balıkesirspor’un Eskişehir deplasmanında zorlanacağını ifade eden Yılmaz Uzun ise şu şekilde konuştu: "Gollerimizi Akın Akman, Jacob, Batuhan; bu üç isimden gol bekliyoruz. Şampiyon biz olacağız. Balıkesir orada kendi evinde oynadığı maç gibi olmayacak. Burası Eskişehir, buradan çıkış yok. Onları eli boş göndereceğiz ve bu turu biz geçeceğiz." Stadyum önünde tezahüratlar eşinde bekleyişlerini sürdüren taraftarlar, maçın başlamasıyla birlikte tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarına tam destek verdi.