ASAYİŞ - 03 Temmuz 2025 Perşembe 14:30

Konya Emniyet Müdürü Yüksek: "Huzurun daha kalıcı sağlanmasına yönelik çalışmaların vücut bulduğunu görüyoruz"

A
A
A
Konya Emniyet Müdürü Yüksek: "Huzurun daha kalıcı sağlanmasına yönelik çalışmaların vücut bulduğunu görüyoruz"

Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, trafikten uyuşturucuya, asayişten narkotiğe kadar bütün alanlarda suç oranlarını en aza indirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Geçen seneye göre birçok suç kalemimizde iyileşmelerin olduğunu, huzurun daha kalıcı sağlanmasına yönelik çalışmaların vücut bulduğunu görüyoruz" dedi.


Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, emniyet personeliyle birlikte kentte görev yapan yazılı basın ve görsel medya temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi. Polisevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programda açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, trafikten uyuşturucuya, asayişten narkotiğe kadar bütün alanlarda suç oranlarını en aza indirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Geçen seneye göre birçok suç kaleminde iyileşmelerin olduğunu vurgulayan Yüksek, "Trafikten uyuşturucuya, asayişten narkotik konularına, KOM’dan aile içi şiddete varıncaya kadar gece gündüz demeden arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlimizde tabii ön plana çıkan birtakım hadiseler var. Bu hadiselerin de bir an önce bertaraf edilmesiyle ilgili gayretlerimizi devam ettiriyoruz. Geldiğimiz süreç içerisinde geçen seneye göre birçok suç kalemimizde iyileşmelerin olduğunu, huzurun daha kalıcı, daha kurumsal olarak sağlanmasına yönelik çalışmaların vücut bulduğunu görüyoruz. İlde yaptığımız çalışmalarımızı, uyuşturucu potansiyelini, ilde bulunan bu konudaki yaklaşımları kullananları aşağı yukarı tespit ediyoruz ve kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. 30 büyükşehir bağlamında hem yakalamalarımız hem bu konudaki arz tarafı, talep tarafı, iki tarafın da kontrol altında olduğunu söyleyebilirim. Ama bir sayısı bile bizim için tabii ki büyük anlam ifade eder. Bu konuda çalışmalarımızı gece gündüz demeden devam ettirdiğimizi söyleyebilirim" dedi.



"Çalışmaları sonuna kadar devam ettireceğiz"


Konya’da trafik düzeninde başarılı bir yol katedildiğinin altını çizen Maksut Yüksek, "Trafik konusuna gelecek olursak ilimizde 1 milyona yakın araç kaydı, 961 bin aracımız var. 1 milyon 83 bin sürücümüz var. Baktığınızda 177 bin motosiklet, günlük 1 milyon 522 bin araç hareketliliğimiz var. İlimizde yılbaşından bugüne kadar 29 kişi hayatını kaybetti. İlimizde trafiği hakim kılmak için, kuralları hakim kılmak için, trafik güvenliğini, yol güvenliğini sağlamak için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını devam ettiriyorlar. Bu konuda kurallara uymayı hakim kılmaya yönelik çalışmalarımız, sürücülerimize uyarılarımızla birlikte denetlemelerimiz devam edecek. Bu konuda hiç geri durmayacağımızı, bu ilde trafik güvenliğini hakim kılmaya yönelik çalışmaları sonuna kadar devam ettireceğimizi söyleyebilirim" diye konuştu.



Konya Emniyet Müdürü Yüksek: "Huzurun daha kalıcı sağlanmasına yönelik çalışmaların vücut bulduğunu görüyoruz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ’6. Esenler Film Festivali’ ödülleri sahiplerini buldu Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ’Esenler Film Festivali’nde "Kısa Film Yarışması" ve "Kısa Film Yapım Desteği" ödülleri sahiplerini buldu. Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Esenler Film Festivali, kapanış ve ödül törenine ev sahipliği yaptı. "Dijital Hayat" temasıyla sinemaseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatan festivalde, "Kısa Film Yarışması" ve ‘Kısa Film Yapım Desteği’ ödülleri sahiplerine verildi. Beyoğlu’ndaki bir sinemada gerçekleşen festivale, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yönetmen Senarist ve Yapımcı Reis Çelik, Görüntü Yönetmeni Cevahir Şahin, Yazar Cihan Aktaş, Oyuncu Hakan Karsak, Oyuncu Nursel Köse ve sanatseverler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye salondakilere seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İnsanı diğer canlardan ayıran temel özellik adalet anlayışı, doğruyla yanlışı birbirinden ayırt etme yeteneğidir. İşte insan yanlışla doğruyu birbirinden ayırt etme yeteneğine sahip olduğu için akım sahiptir. Akıl sahibi olduğu için de nefes aldığı günden itibar yaşadığı her bir hayatın hikâyesinde sorumluluklar taşır. Bu sorumlulukları taşırken bazınız duygularımızla hareket ederiz. Bazılarımız akıllarımızla hareket ederiz. Bazılarımız inançlarımızla, değerlerimizle hareket ederiz. Ama hepimizin dayandığı ve baktığı bir yer vardır. Hepimiz bir şehir arayışındayız. İyiyi aramak isteriz. Güzele ulaşmak isteriz. Doğruya ulaşmak isteriz. Hakikate ulaşmak isteriz. Hepimiz hep iyi ve güzelin yanında yer alarak kendimizi orada bir yer biçeriz. Bunu bazen iş ortamında ararız. Bazen beyaz perdede ararız. Bazen okulda ararız, bazen makalede ararız, bazen resim yaparken ararız. Ama kendimizi resim yaparken de en iyinin güzeli yanında isteriz. Makale yazarken de kendimizi iyi bir güzelin yanında yazarız. Beyaz perdede sinemayı izlerken de kendimizi iyi ve güzel olanın yanında buluruz" dedi. Göksu’nun konuşmalarının ardından festivale katılan yarışmacıların ödülleri takdim edildi.
Ankara HAK-İŞ: "Mevcut asgari ücret tespit komisyonundan sağlıklı bir ücret çıkmaz" HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulundan, asgari ücretin açıklanmasının ardından yapılan açıklamada, "Mevcut asgari ücret tespit komisyonundan sağlıklı bir ücret çıkmaz" dedi. HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun mevcut yapısından çalışanları memnun edecek ve toplumu rahatlatacak sağlıklı bir asgari ücret çıkarılmayacağını her platformda dile getirdik. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun mevcut yapısı, 1970’li yılların koşullarına göre şekillenmiş, çağın gerisinde kalmış ve çoğulcu temsilden uzak bir yapıdır. Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren ve bu yönüyle Türkiye’nin en büyük toplu iş sözleşmesi olarak değerlendirilebilecek asgari ücretin, çok daha güçlü, kapsayıcı ve temsil kabiliyeti yüksek bir komisyon yapısı içerisinde belirlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Komisyonun; konfederasyonların temsil gücünü yansıtan, sosyal diyalogu esas alan ve toplumsal uzlaşıyı önceleyen bir yapıya kavuşturulması, sürecin sağlıklı işlemesi açısından zorunludur" ifadelerine yer verildi. Asgari ücretin Türkiye’de çalışanların yaklaşık yarısının geçim ücreti olduğuna değinilerek, "Asgari ücret, ülkemizde artık yalnızca ‘asgari’ bir ücret değil; çalışanların yaklaşık yarısının geçim ücreti haline gelmiştir. HAK-İŞ olarak asgari ücretin; bir kişiyi değil, dört kişilik bir ailenin insanca yaşam koşullarını esas alması gerektiğini savunuyoruz. Gıda, kira, ulaşım, enerji ve eğitim gibi zorunlu harcamaların merkeze alındığı, gerçekçi ve kapsayıcı kriterlere dayanan bir yaklaşım ile daha güçlü, daha gerçekçi ve daha adil kriterlere ihtiyaç olduğu açıktır. Öte yandan, asgari ücrete endeksli olarak kamuda yer alan çok sayıda düzenleme, ücret artışlarını baskılayan bir mekanizma haline gelmiştir. Mevcut bağlantılar ortadan kaldırılmadan, asgari ücretin özgür, gerçekçi ve çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak bir düzeyde belirlenmesi mümkün değildir. Asgari ücret, emeğin yaşam standardını koruyan temel bir güvence olarak ele alınmalıdır" denildi. Komisyonun yapısının yeniden ele alınması beklentisine dikkat çekilen açıklamada, "HAK-İŞ Konfederasyonu olarak beklentimiz; Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla yeniden ele alınmasıdır. Asgari ücreti belirleme yetkisinin, dünyadaki örneklerde olduğu gibi işçi ve işveren temsilcilerinde olduğu, objektif ve güvenilir verilerle çalışan bağımsız bir mekanizmanın oluşturulması talebimizi yineliyoruz. Ancak bu şekilde hem çalışanların beklentilerini karşılayan hem de toplumsal huzuru güçlendiren bir asgari ücret politikasının hayata geçirilmesi mümkün olacaktır. 2026 yılı için belirlenen asgari ücretin emek camiamıza, çalışma hayatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.