ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 20:25

Konya’da otomobil ’U’ dönüşü yapan tıra çarptı: 1 yaralı

A
A
A
Konya’da otomobil ’U’ dönüşü yapan tıra çarptı: 1 yaralı

Konya’nın Kulu ilçesinde otomobilin U dönüşü yapan tıra çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.


Kaza, saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kulu’dan Konya istikametine gitmekte olan M.T. idaresindeki 42 EG 533 plakalı tır Katır Tepesi mevkiinde U dönüşü yaptığı sırada karşı yönden gelen Muammer A. (37) yönetimindeki 16 SU 042 plakalı otomobil, tırın mazot deposuna çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken, olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü Muammer A., ambulansla Kulu Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, kazaya karışan otomobil çekici ile olay yerinden kaldırıldı.


Kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı.



Konya’da otomobil ’U’ dönüşü yapan tıra çarptı: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Yozgat’ta 38 engelli birey askerlik heyecanı yaşadı Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik töreninde 38 engelli birey, bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı. Engelliler Haftası dolayısıyla Yozgat İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelli bireylerin bir günlüğüne de olsa vatani hizmetlerini yerine getirebilmeleri adına temsili askerlik töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende 38 engelli birey Türk bayrağına el basarak yemin etti. İl Jandarma Komutan Albay Nejdet Özcan, Türk milletinin kültür, gelenek ve inancında askerlik hizmetinin kutsal olduğunu söyledi. Özcan, asker ocağının peygamber ocağı kabul edildiğini belirterek, "Kutsal askerlik görevini ifa eden her birey, bunun haklı gururunu bir ömür boyu taşır. İşte bu maksatla birliğimize katılan özel vatandaşlarımız Mehmetçik adayı olarak karşınızda durmaktadır" dedi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, engelli askerlere terhis belgelerini teslim ederek tebrik etti. Tören geçişinin ardından çocuklarıyla buluşan aileler duygu dolu anlar yaşarken, çocukları ve yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. "Bu gününü gördük" Oğlunun askerlik hayalinin gerçekleştiğini söyleyen Gülseren Yalçın, "Oğlumuz üniformasını giydi, bu gününü gördük. Çok mutlu olduk, çok güzel duyguymuş" diye konuştu. "Bu üniformayı giymek hayalimdi" Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki İlhami Bölükbaşı, askerlik hayaline kavuştuğunu söyleyerek, "Bu üniformayı giymek hayalimdi, çocuk felci geçirdiğim için bu vazifemi yapamadım. 50 senedir hasretini çekiyordum, bugün gerçekleşti çok mutluyum, sevinçliyim" şeklinde konuştu.
Hakkari Hakkari’de mayıs ayında kayak yarışması düzenlendi HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kayak yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Hakkari Valisi Ali Çelik ve beraberindeki heyet, mayıs ayına rağmen karın hala olduğu Mergabütan Kayak Merkezi’nde yapılan yarışmaları takip etti. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çelik, Hakkari’de huzur ve sevgi olduğunu belirterek, “Hakkari’de, mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen kayak sporunu yapmak mümkün. Bizlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimiz ile bir araya geldik, hem onların yarışmasını izledik hem de bu karın keyfini sizlerle beraber yaşama fırsatı bulduk. Hakkari yüksek rakımlarıyla ve eşsiz doğasıyla kış sporları merkezi olmak için en uygun yerlerden biridir ve bu bizler için çok değerli. Hepimizin malumu olduğu üzere küresel ısınma gerçeğinden dolayı kar tutan rakımlar git gide azalıyor ama Hakkari’nin böyle bir sorunu yok. Bu yağan karlar yapay kar değil doğal kar, niteliği ve kalitesi de çok yüksek. Hakkarili gençlerimiz de kayak yapıyorlar. İnanıyorum ki ileride kayak sporları ile ilgili şampiyonlukları şehrimizin gençleri ve vatandaşları alacak. Coğrafyamız çok güzel, Hakkari’miz trekkingden kayak sporuna kadar birçok spor alanına imkan tanıyor. Adrenalin ile ilgilenen herkesin Hakkari’ye gelmesi gerekiyor. Hakkari’de artık huzur var, sevgi var. Hakkari’de ülkemizin her yeri gibi görülmesi gerekli bir şehrimiz, bu yüzden bende sizlerin aracılığıyla ülkemizdeki bütün vatandaşlarımıza, Hakkari’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Denizli Denizlispor’un borcu 430 milyon lira olarak açıklandı DENİZLİ (İHA) – Türk futbolunun önemli markalarından olan ancak son 2 sezondur yaşanılan sıkıntılar nedeniyle küme düşerek 3. Lige gerileyen Denizlispor’un borcu 429 milyon 732 bin 416 TL olarak açıklandı. Denizlispor’da önceki gün gerçekleşen seçimli genel kurulda göreve gelen yeni yönetim, devir aldıkları borçla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Hesaplanamayan hariç kayıtlı borçların yer aldığı açıklamada; “14 Mayıs 2024 tarihinde yapılan seçimli olağan genel kurulumuzda, delegelerimizin oyları ile Denizlispor Yönetim Kurulu görevine seçildik. Kulübümüzü şeffaf yönetim anlayışı ile yöneteceğimiz konusunda verdiğimiz sözler çerçevesinde ilk olarak mali tabloyu tüm camiamızın bilgisine sunarız. Devir aldığımız borç tutarı 429 milyon 732 bin z16 TL’dir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi. Borçların dökümüne de yer verilen açıklamada yer alan kayıtlı borçlar ise şu şekilde sıralandı: Satıcılar 11 milyon 663.10 TL, borç senetleri 1 milyon 266 bin 490 TL, yönetim borçları 20 milyon 678 bin 592.76 TL, personel borçları 2 milyon 885 bin 444.98 TL, futbolcu, kulüpleri ve menajer borçları 331 milyon 908 bin 881.77 TL, teknik kadro borçları 5 milyon 257 bin 12.64 TL, altyapı borçları 1 milyon 596 bin 642.20 TL, diğer branş borçları 763 bin 569.92 TL, alınan avanslar 30 milyon 194 bin 97.93 TL ve SGK vergi borçları 24 milyon 181 bin 32.54 TL.
Van Belediyelerden çıkarılan işçilerden ’düdüklü’ eylem Van’daki belediyelerden çıkarılan çok sayıda işçi, DEM Partili İpekyolu Belediyesi önünde düdüklü eylem yaptı. DEM Partili Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçinin iş akdine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerini sürdürüyor. Verilen karara tepki gösteren ve işlerine geri dönmek isteyen işçiler, bu kez düdüklü eylem gerçekleştirdi. Konuya ilişkin konuşan HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra işten çıkarılmaların başladığını hatırlattı. Eylemlerine 14 gündür devam ettiklerini ifade eden Akdeniz, "Hukuksuzca işten çıkarılan arkadaşlarımız için vermiş olduğumuz mücadelede, başta genel başkanımız ve şube yönetimi olarak burada görev aldık. Bütün işten çıkarılan arkadaşlarımızın yanındayız. Buradaki mücadelemizin tek gayesi, ekmeğe ihtiyacı olanlar var diyoruz. Sesimizi duyurmak için buradayız ve her gün de burada olacağız. Bu arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilinceye kadar buradayız. Şu anda bile yanımızdan geçen vatandaşlar bize çiçekler vererek mücadelemizi destekliyor" dedi. "Bu nasıl bir düşmanlıktır" Mücadelelerinin bazı kesimlerce farklı yere çekildiğini dile getiren Akdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazıları ‘torpilli’, bazıları ‘şu bu’ diyorlar, ben her zaman şunu diyorum; varsa işe gelmeyen, ayın 15’inden 15’ine gidip maaşını çeken, beraber tespit edelim. Ama buradaki insanlar bakın kaç gündür mağdurdur. İşten çıkarttınız, haklarını bile vermediniz. Arkadaşlarımızın maaşları eksik yatmış ve işsizlik sigortasından bile yararlanamıyorlar. Bu nasıl bir düşmanlıktır. Belediye başkanlarımızı müzakereye davet ediyoruz. Biz burada duracağız ama buna bir çözüm bulmamız lazım. Bu insanların ailesi perişan durumdadır. Aramızda hastası olanlar var, çoluk çocuğu hastanede yatan insanlar var. Bakın önümüzdeki hafta düğünü olacak arkadaşımız var." Engelli olarak İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan Vedat Ödemiş isimli işçi de haklarının verilmesini istedi.