ASAYİŞ - 23 Mart 2025 Pazar 16:03

Konya’da yıkım aşamasındaki 6 katlı bina çöktü

A
A
A

Konya’da yıkım aşamasındaki 6 katlı bina çöktü. Binanın yıkıldığı anda yaşanan panik ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, saat 14.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Telgrafçı Hamdi Bey Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı boş binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yıkılma tehlikesi yüzünden daha öncesinde boşaltılan 6 katlı bina, yıkım aşaması sırasında çöktü.

Konya’da yıkım aşamasındaki 6 katlı bina çöktü

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çökme esnasında içeride kimsenin olmadığı öğrenilirken polis ekipleri tarafından cadde trafiğe kapatıldı.

Konya’da yıkım aşamasındaki 6 katlı bina çöktü

Olay anında yaşanan panik ise binanın yanında bulunan bir dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; binanın çökmesinin ardından toz bulutu, dışarıda bulunan vatandaşın dükkana girmesi ve dükkan içerisindeki panik anları yer alıyor.

Arda Akın Akkoca - Halil İbrahim Taha Taş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Sultanhisar Belediye Başkanı Yıldırımkaya: "Çocuklara telefon değil, fırsat verelim" Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya çocukların sporla buluşturulmasının önemine dikkat çekerek, gelişen teknolojinin çocukları ekranlara hapsettiği günümüzde sporun artık bir tercih değil sorumluluk olduğunu vurguladı. Başkan Yıldırımkaya, "Çocuklara telefon değil, fırsat verelim" dedi. Yağdere halı sahasında çocuklarla bir araya gelen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya sahada geçirilen zamanın çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. Sporla iç içe büyüyen çocukların hem fiziksel hem de sosyal açıdan daha güçlü bireyler olduğuna dikkat çeken Yıldırımkaya, "Enerjisini sahada atan, takım ruhunu öğrenen çocuklar hayata daha sağlam tutunur, kötü alışkanlıklardan uzak durur" dedi. Son dönemde yaşanan ve eğitim kurumlarını hedef alan şiddet olaylarının toplumda derin üzüntü oluşturduğunu belirten Yıldırımkaya, bu tür olayların çocukların doğru yönlendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Çözümün çocukları yalnız bırakmamak ve onları doğru ortamlara yönlendirmekten geçtiğini dile getiren Yıldırımkaya, "Çocuklarımızın hayatına spor, disiplin ve değer katmalıyız. Bir çocuğun eline sadece telefon vermek yerine, spor yapabileceği imkânlar sunduğumuzda onun sadece bugününü değil, geleceğini de şekillendirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.