SPOR - 21 Nisan 2025 Pazartesi 09:58

Konyaspor’da hedef Ziraat Türkiye Kupası

A
A
A
Konyaspor’da hedef Ziraat Türkiye Kupası

Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yarın oynayacakları Galatasaray maçının sezonun en önemli müsabakalarından biri olacağını belirterek, galip gelerek finale çıkmak ve sonrasında da kupayı kazanmak istediklerini söyledi.


Konyaspor, 3. turdan dahil olduğu Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları da dahil 7 maç oynadı. Söz konusu mücadelelerde 20 kez gol sevinci yaşayan yeşil-beyazlılar, kalesinde sadece 1 gol gördü. Grubundan lider olarak çıkan Konya ekibi, çeyrek finalde TFF 2. Lig ekiplerinden İskenderunspor 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Yeşil-beyazlılar, bu turda yarın evinde Galatasaray ile karşılaşacağı maçtan galip ayrılarak finale çıkmak istiyor.



"Seyircimiz önünde yarı finalden finalle çıkmak istiyoruz"


Galatasaray müsabakasıyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Konyaspor İkinci Başkanı Adem Bulut, sezonun en önemli maçına çıkacakları ifade etti. Bulut, "Artık buraya kadar geldikten sonra bırakmak istemiyoruz. Seyircimiz önünde, seyirci ile bütünleşerek bu maçı almak istiyoruz. Finalde de kim gelirse gelsin kupayı almak istiyoruz. Baktığımız zaman kupayı alacak gücümüz de var. Oyun anlamında yukarıya çıkan bir oyun anlayışımız var. İnşallah yarın yarı finalden finale çıkmak istiyoruz" dedi.



"Ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maç"


Kupa sürecini değerlendiren Bulut, "Buraya kadar oynamayan oyuncularımız ile geldik. Demek ki o oyuncularımız kendini hazır tutuyor. Hocamız da taktik anlayışıyla doğru olduğunu gösterdi. Zor bir gruptan, Galatasaray’ın olduğu bir gruptan lider çıktık. Galatasaray ile de bu yıl içerisinde 4. karşılaşmamız. 1 yılda 4 kez Galatasaray ile oynamak her takıma nasip olmayabilir, belki de 5. kez de karşılaşabiliriz. Bu maçta hocamızın hangi takımla hangi oyuncularla sahaya çıkacağını bilmiyorum. Bu sezon kupada 1 gol yedik, mağlup olmadık. Galatasaray maçı da ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maç. İnşallah da bu maçı kazanacağız" şeklinde konuştu.



"Taraftarın da desteği ve arzusu bizim için çok önemli"


Yeşil-beyazlı yönetici, yarın 40 bine yakın taraftarın stadı doldurmasını beklediklerini dile getirerek, "Seyirci olmadan da olmuyor. Taraftarımız da bizim itici gücümüz, her zaman 12. adamımız olmuştur. Taraftarlarımız biletlere çok ilgi gösteriyor. 35-40 bin seyircinin olduğu bir atmosferde kendi seyircimizi desteğiyle oyuncularımız da motivasyonun artacağını düşünüyorum. Hocamız da burada kupayı almak istiyor. Taraftarın da desteği ve arzusu bizim için çok önemli. Ben son ana kadar bizi desteklemelerini istiyorum. Taraftar olmadan bizim kupayı alamayacağımızı da düşünüyorum" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Rumelifeneri’nde kaybolduktan saatler sonra bulunan kadın, düştüğü uçurumdan kurtarıldı Rumelifeneri’nde kaybolduktan saatler sonra bulunan Ayfer Özmen(57) orman yolunda düştüğü uçurumdan 7 saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı. Özmen’in hafif yaralı olduğu öğrenildi. Olay öğlen saatlerinde Rumelifeneri orman yolunda meydana gelmişti. Kağıthane Sanayi Mahallesi’ndeki evinden mantar toplamak için çıkan ve Rumelifeneri’nde ormana gelen Ayfer Özmen’den haber alınamamış, yakınlarının ihbarı üzerine jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı komandolar, UMKE, AFAD ekiplerince arama çalışması başlatılmıştı. Özmen’in ormanlık alanda uçurumun kenarında denize yakın bir yerde TSK’ya bağlı komandolar ve Jandarma ekiplerince hafif yaralı olarak gece saatlerinde 7 saat süren çalışmaların arından bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre 57 yaşındaki kadının bacağında kırık bulunduğu, bilincinin açık vaziyette olduğu ve arama kurtarma ekiplerinin kendisine seslenmelerine cevap verdikten sonra yerinin tespit edildiği öğrenildi. Deniz yoluyla kurtarıldı Ekiplerce yaşam hattı kurulurken Özmen’in sarp kayalıkların bulunduğu yerden değil denizden yanaşan Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldığı ardından ambulansla hastaneye kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Yaralı kadın olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk tedavinin ardından travma kontrolü amacıyla Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
Eskişehir Eskişehir’de katliam gibi kaza: 3 ölü Eskişehir’de süratli bir otomobilin tramvaydan inen yayalara çarpması sonucunda 3 kişi feci şekilde hayatını kaybetti. Aracı olay yerinden 1 kilometre uzaklıkta bırakıp kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı. Kaza, Sultandere Mahallesi Selami Vardar Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; ismi M.D. olduğu iddia edilen şahsın idaresindeki 26 ADU 714 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda tramvaydan inen 3 yayaya çarptı. Yaşanan çarpışmanın etkisiyle yayalar metrelerce savruldu. Kazanın ardından otomobil olay yerinden kaçtı. Otomobil sürücüsü aracı bırakıp kaçtı İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, yayaların hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Kazaya karışan otomobil ise, olayın gerçekleştiği yerden 1 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde bulundu. Ölenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. "Buraya geldiğimizde de ortalık karışmıştı, cesetler vardı" Olaya tanık olan vatandaş Berkay Akçeşme, "Biz sadece kaçan aracı gördük. Buraya geldiğimizde de ortalık karışmıştı, cesetler vardı. Tramvaydan inenlere vurmuş, 3 ölü var ama yaralı yok. Araba çok süratliymiş, aşağıya kadar sürüklemiş" dedi. Kazaya karışan otomobilde yolcu olarak bulunan bir kişi polis ekiplerince yakalandı. İsmi M.D. olduğu iddia edilen sürücünün ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.