GENEL - 26 Mart 2019 Salı 15:39

MEDAŞ seçim günü için hazır

A
A
A
MEDAŞ seçim günü için hazır

Meram Elektrik Dağıtım A.

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), 31 Mart günü yapılacak yerel seçimler dolayısıyla Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray ve Kırşehir illerinde seçim günü kesinti yaşanmaması ve olası kesintilere anında müdahale için hazırlıklarını tamamladı.


MEDAŞ’tan yapılan açıklamada, seçim öncesinde tüm bakım-onarım çalışmalarının gerçekleştirdiği ve seçim günü bölgede enerjinin sürekliliği adına gerekli tedbirleri aldığını bildirdi. Ayrıca arızalara uzaktan müdahale imkânı sağlayan SCADA kontrol merkezinde kriz masası oluşturulacağı ve tüm sürecin buradan yönetileceği , kullanılan sistemlerin siber saldırılara maruz kalma ihtimaline karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.



- Nöbetçi personel ve araçlar hazır bekletilecek -


Seçim günü ve öncesinde herhangi bir planlı kesinti yapılmayacağı ifade edilirken, kesintisiz enerjide kritik öneme sahip dağıtım merkezlerinin güvenliği için 10 nöbetçi güvenlik personeli, olası tüm sorunlara karşı hızlı müdahale edecek 775 kişilik müdahale ekibi ve 219 aracın tam kadro hazır bulundurulacağı ifade edildi. Ayrıca Seçim Kurulları ile görüşülerek jeneratörlerin kontrol edildiği ve jeneratörü olmayan seçim kurullarına gerekli desteğin sağlanacağı bildirildi.



- Alo 186 7/24 hizmete hazır -


Açıklamada, “150 kişilik uzman kadrosuyla 7/24 hizmet veren çağrı merkezi seçim gününde oluşabilecek yoğunluk için tedbirini alarak seçim için hazırlandı. Alo 186 kanalından gelecek taleplerin yanı sıra sosyal medya hesaplarından gelecek tüm talepler de hızlı bir şekilde işleme alınacak. Özellikle seçim kurulları çevresi, Valilikler, Emniyet Müdürlükleri gibi kritik noktalarda, ana güzergahlar ve caddelerde aydınlatma tesislerinin kontrolleri yapıldı” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.