GÜNDEM - 13 Mayıs 2025 Salı 13:55

Meram’da hizmetin kalbi: "Arif Bilge Tesisleri"

A
A
A
Meram’da hizmetin kalbi: "Arif Bilge Tesisleri"

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediyenin ihtiyaç duyduğu birçok malzemenin Arif Bilge Tesislerinde üretildiğini ifade ederek, öz kaynakla üretim yapan bir belediye modeli oluşturduklarını vurguladı.


Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediyenin üretim ve teknik destek merkezi Arif Bilge Tesisleri’ni ziyaret etti. Tesis içerisindeki birimleri ve atölyeleri tek tek gezen Başkan Kavuş, çalışan personel, sorumlu müdürler ve teknik ekipten yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyareti sırasında atölyelerde görevli personelle hasbihal eden Başkan Kavuş, belediye hizmet araçlarının bakım, onarım ve yenileme süreçlerini yerinde inceleyip denetledi.



"Üretimde büyük oranda kendi kendine yeten kurumsal bir yapımız var"


Başkan Mustafa Kavuş, ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada belediyenin ihtiyaç duyduğu birçok malzemenin bu tesislerde üretildiğini ifade ederek, öz kaynakla üretim yapan bir belediye modeli oluşturduklarını vurguladı. Arif Bilge Tesisleri’nin Meram Belediyesinin üretken yönünün en somut örneklerinden biri olduğunu belirten Başkan Kavuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Belediyeciliğin aynı zamanda üreten, geliştiren ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen bir yapıya kavuşması çağın gerekliliklerinden biridir. Biz burada hizmet araçlarımızın bakım ve onarımlarını kendi ekiplerimizle gerçekleştiriyor, birçok farklı hizmette kullanılan malzemeleri de kendi atölyelerimizde imal ediyoruz. Bu hem ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlıyor hem de işlerimizi çok daha hızlı ve verimli yürütmemize imkan tanıyor."



"Emek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum"


Ziyaret sırasında tesislerde görev yapan personelle birebir görüşerek emeklerinden dolayı teşekkür eden Kavuş, "Belediyecilikte başarıyı sağlayan en önemli unsur, işini özveriyle yapan güçlü bir ekip ruhudur. Buradaki tablo, işine sahip çıkan, alın teriyle katkı sunan bir ekip çalışmasının ürünüdür. Bu özverili çalışmaları gerçekleştiren tüm mesai arkadaşlarıma, teknik ekiplerimize, ustalarımıza ve yöneticilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Onların emeği sayesinde Meram’a değer kattık, katmaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Başkan Mustafa Kavuş, ziyaretinin ve açıklamalarının ardından tesislerin yaz dönemi çalışmalarını programlamak üzere ekibiyle bir toplantı gerçekleştirdi.



Meram’da hizmetin kalbi: "Arif Bilge Tesisleri"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.