SPOR - 28 Eylül 2025 Pazar 20:12

Recep Uçar: "Çok değerli bir galibiyet"

A
A
A
Recep Uçar: "Çok değerli bir galibiyet"

Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, Rams Başakşehir maçının ardından, "Son iki haftada kaybettiğimiz Alanyaspor ve Galatasaray maçlarını telafi etmek istiyorduk" dedi.


Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında karşılaştığı Rams Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, açıklamalarda bulundu. Uçar, "Kendi adıma kariyerimde unutamayacağım maçlardan birini oynadık aslında bu akşam. Geçen seneki evimizde oynadığımız Beşiktaş maçı sonrası benzer bir şekilde yaklaşık 30-35 dakikayı 11’e 10 oynadığımız ve sonunda da bana göre harikulade bir galibiyet aldığımız bir oyun. Maçtan önce Başakşehir takımının bu ligin en değerli kadrolarından biri olduğunu, iyi bir oyunun, iyi oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu, Avrupa’da aslında başarı için oluşturulan bir ekip olduğunu, kaliteli bir hocalarının olduğunu söylemiştim. Ama biz de kendi adımıza son iki haftada kaybettiğimiz Alanyaspor ve Galatasaray maçlarını aslında telafi etmek istiyorduk. Başlangıç olarak baktığımızda dengeli bir oyun vardı. İlk yarı oyunu kontrol eden bizdik. 16. dakikada Ndao’nun golüyle öne geçtik. Yakaladığımız başka pozisyonlar oldu. Geçiş pozisyonları, set oyununda pozisyonlar oldu. Değerlendiremedik. İlk yarının sonuna doğru her ne kadar Opoku kendi kalesine demişler ama bence Muleka’nın attığı harika bir golle 2-0 devreye girdik. İkinci yarıya onlar oyun formatında bir değişikliğe gittiler. Gerçekçi olmak gerekirse 57. dakikada bize yakışmayan bir gol yedik. Sonrasında oyuna tam hamle yaptığımız anda Enis Bardhi’nin oyundan atılması aslında maçı bizim adımıza çok zorlaştırdı. Ama son 30 dakika gerek oyuna giren oyuncular, gerek kulübe, gerek dışarıda bulunan oyuncularımızın desteğiyle kalemizi savunduk. Bence sadece kalemizi savunmadık. Belki şehrimizi savunur gibi savunduk. Çok değerli bir galibiyet" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsrail’in alıkoyduğu Sumud Filosu aktivistleri İstanbul’a getirildi Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve uluslararası sularda İsrail tarafından alıkonulan Küresel Sumud Filosu’nda bulunan 18’i Türk vatandaşı toplam 59 aktivist, Türk Hava Yolları’nın özel uçuşuyla İstanbul’a getirildi. İstanbul Havalimanı’nda karşılanan aktivistler, sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, yaptıkları açıklamalar dikkat çekti. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu 2026 Bahar Misyonu kapsamında 12 Nisan’da İspanya’nın Barselona kentinden hareket eden filo, farklı ülkelerden katılımlarla büyüyerek 39 ülkeden 345 katılımcıya ulaştı. Filo, 29 Nisan gecesi Girit Adası açıklarında uluslararası sularda İsrail ordusunun müdahalesine maruz kaldı. Müdahale sonrası çok sayıda aktivistin alıkonulduğu öğrenildi. İsrail güçlerince alıkonulduktan sonra Yunanistan’ın Girit Adası’na çıkarılan aktivistler, Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen özel uçuşla İstanbul’a getirildi. Heraklion Havalimanı’ndan kalkan uçakla gerçekleştirilen uçuş yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde, İstanbul Havalimanı Mülki İdari Amiri İlker Haktankaçmaz, aktivistlerin yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan 59 kişi, daha sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. "Uluslararası sularda saldırıya uğradık" Aktivist İsmail Songür, "Bugün tarihi bir sürece şahitlik ediyoruz. İsrail’in yaptığı bu müdahale artık yalnızca Filistin’in değil, tüm dünyanın meselesidir. İki gün önce Girit açıklarında uluslararası sularda saldırıya uğradık. Hukuksuz bir şekilde alıkonulduk. Her şeye rağmen bu mücadele devam edecek" dedi. "Tehditlere boyun eğmedik" Aktivist Muhammet Özdemir ise, "Burada İsrail askerleri tarafından alıkonulan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiçbiri tehditlere boyun eğmedi. Şiddete boyun eğmedi. Yaşadıklarımız bu mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı. "Tarihi bir süreçten geçiyoruz" Aktivist Ayçin Kantoğlu da yaptığı açıklamada, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Filistin’de yaşananları yakından gördük. Bu yaşananlar tüm dünyanın dikkatini çekmesi gereken bir tablo. Bu sürecin herkes için ibretlik sonuçları olacağına inanıyorum" diye konuştu. İstanbul Havalimanı’nda karşılanan aktivistler sağlık kontrolleri için adli tıp kurumuna götürüldü.