SPOR - 12 Mart 2025 Çarşamba 12:17

Türkiye Pist Bisikleti Milli Takımı, UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası’na hazır

A
A
A
Türkiye Pist Bisikleti Milli Takımı, UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası’na hazır

Türkiye Pist Bisikleti Milli Takım Antrenörü Mutlu Erçevik, 14-16 Mart tarihlerinde Konya’da düzenlenecek UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası’nın, 2028 Olimpiyatları’na hazırlık için önemli bir gösterge olacağını söyledi.


Konya, 14-16 Mart tarihlerinde dünyanın en prestijli pist bisikleti yarışlarından biri olan UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası’na ev sahipliği yapacak. Konya Olimpik Veledromu’nda 5 kıtadan 44 ülkeden 350’yi aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşecek yarışlarda, 3 gün boyunca kadınlar ve erkekler kategorilerinde dünyanın en iyi bisikletçileri madalya için pedal çevirecek.


1 Mart’tan itibaren Konya Olimpik Veledromu’nda kampta olan Türkiye Pist Bisikleti Milli Takımı, hazırlıklarında sona geldi. Team Pursuit (Takım takip) kategorisinde ilk kez yarışacak olan milliler, 2028 Olimpiyatları’na giden yolda kendilerini denemek istiyor. Milli sporcu Ramazan Yılmaz ise omnium ve eleme yarışlarında Türkiye’yi temsil edecek.



Mutlu Erçevik: "Yarışma için hazırız"


Hazırlık sürecini İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan Türkiye Pist Bisikleti Milli Takım Antrenörü Mutlu Erçevik, "1 Mart’ta hazırlıklarımıza başladık. Bu zamandan beri hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Burada takım olarak Team Pursuit (Takım takip) alanında yarışacağız. Onun haricinde de bireysel olarak da sporcumuz Ramazan Yılmaz, omnium ve eleme yarışlarında ülkemizi teslim edecek. Takım takipte elit kategoride ilk müsabakamız olacak. Sporcularımız ilk defa bir araya geldi. Dolasıyla çok spesifik olan bir branş için hazırlık anlamında çok yeterli bir süre yoktu. Kısa sürede performans olarak sporcularımız iyi bir gelişim gösterdi. Yarışma için hazırız ve sonuçları bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.



"2028 Olimpiyatları’na hazırlık kapsamında önemli bir krater ve gösterge olacak"


UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası’nda en iyi sonucu almak istediklerini belirten Erçevik, "Öncelikle takım olarak burada kendimizi göstermemiz son derece önemli. Biz bu branşta çok yeniyiz. Gençlerde 2 sene önce Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü aldığımız Ramazan Yılmaz ile ilk 10’u hedefliyoruz. Burası bizim için 2028 Olimpiyatları’na hazırlık kapsamında da önemli bir kriter ve gösterge olacak" diye konuştu.



"Bu turnuva bizim için bir başlangıç"


Yarışların Konya’da yapılmasının gurur kaynadığı olduğunu vurgulayan Mutlu Erçevik, "Dünyanın pist bisikletinde en büyük organizasyonlardan biri. Dünya Şampiyonası ile eş değer bir organizasyon. Çünkü dünyadaki tüm takımlar burada yer alıyor. Bu organizasyonun da Konya’da yapılması son derece önemli. Türkiye çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla sporcularımızı desteklemek için bu tribünlerin dolması gerekiyor. Dünyanın başka ülkelerinde yapılan bu tarz organizasyonlarda boş yer bulamazsınız. Tribünler dolarsa sporcularımız desteklenirse mutlaka bu bize çok daha güç katacaktır. Bu turnuva bizim için bir başlangıç. Yakın gelecekte çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bu tesis, Konya ve ülkemiz için nimet. Dünyada böyle tesisler çok sayıda yok. Bunlardan birine sahip olduğumuz için ülke olarak gurur duymalıyız" ifadelerini kullandı.



Türkiye Pist Bisikleti Milli Takımı, UCI Pist Bisikleti Uluslar Kupası’na hazır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da 19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda kent içi toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda saat 23.59’a kadar BursaRay, tramvay ve tüm otobüslerde BursaKart kullanmak suretiyle ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı. Bursalıların Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki etkinliklere rahatça ulaşabilmesi amacıyla da 19 Mayıs’ı 20 Mayıs’a bağlayan gece BursaRay seferleri gece 01.00’e kadar uzatıldı. 19 Mayıs Salı günü saat 12.00 ile 23.30 saatleri arasında Acemler-Hüdavendigar Kent Parkı arasında ücretsiz ring servisi olacak. Yine 19 Mayıs Salı günü saat 15.30’da BUÜ Yurtlar Bölgesi’nden Hüdavendigar 2 Kapısı’na gidiş, saat 23.30’da dönüş için ücretsiz ulaşım sağlanacak. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan programlar, Hüdavendigar Kent Parkı’nda vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatacak. 18 Mayıs Pazartesi günü ‘genç sahne’ programlarıyla başlayan etkinlikler, 19 Mayıs Salı günü de sabah saat 10.00’dan itibaren tüm hızıyla devam edecek. Retro oyun aktiviteleri, atölyeler, genç sahne etkinlikleri ve spor turnuvaları, her yaştan Bursalıyla buluşacak. Saat 21.00’da ise sevilen sanatçı Oğuzhan Koç sahne alarak 19 Mayıs coşkusunu zirveye çıkaracak.
İstanbul İstanbul’da Freiburg-Aston Villa finali nedeniyle bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatılacak İstanbul’da 20 Mayıs Çarşamba günü oynanacak Freiburg-Aston Villa maçı nedeniyle Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde bazı yolların geçici olarak trafiğe kapatılacağı ve alternatif güzergahların oluşturulduğu açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, 20 Mayıs Çarşamba günü Freiburg-Aston Villa takımları arasında gerçekleştirilecek olan UEFA Avrupa Ligi Final Müsabakası kapsamında Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli ilçelerinde bazı yolların saat 11.00’den etkinliğinin bitimine kadar geçici olarak trafiğe kapatılacağı ve alternatif güzergahların oluşturulduğu belirtildi. Geçici olarak kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle: Beşiktaş ilçesi kapanacak yollar Yıldız Posta Caddesi Barbaros Bulvarı Çırağan Caddesi Dolmabahçe Caddesi Sait Çiftçi Ayrımları Nüzhetiye Caddesi Süleyman Seba Caddesi Beşiktaş ilçesi alternatif yollar Yıldız Caddesi Yenidoğan Sokak Hoş Sohbet Sokak Vefa Bayırı Sokak Orta Bahçe Caddesi Ihlamur Dere Caddesi Ayazma Deresi Caddesi Türkgücü Sokak Emirhan Caddesi Ihlamur Yıldız Caddesi Muallim Naci Caddesi Dereboyu Caddesi Beyoğlu ilçesi kapanacak yollar Meclis-i Mebusan Caddesi Kemeraltı Caddesi Galata Köprüsü Tersane Caddesi Dolmabahçe Gazhane Caddesi İnönü Caddesi Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesi Mete Caddesi Sıraselviler Caddesi Asker Ocağı Caddesi Beyoğlu İlçesi Alternatif Yollar Refik Saydam Caddesi Tarlabaşı Bulvarı Yedikuyular Caddesi Piyalepaşa Bulvarı Bahriye Caddesi Irmak Caddesi Kurtuluş Deresi Caddesi Dolapdere Caddesi Kadiriler Yokuşu Sokak Boğazkesen Caddesi Yeni Çarşı Caddesi Şişli ilçesi kapanacak yollar Dolmabahçe Bomonti Tünel Taşkışla Caddesi Kadırgalar Caddesi Maçka Caddesi Bayıldım Caddesi Mim Kemal Öke Caddesi Şişli ilçesi alternatif yollar Villa Caddesi Cumhuriyet Caddesi Halaskargazi Caddesi Vali Konağı Caddesi 19 Mayıs Caddesi Hakkı Yeten Caddesi Teşvikiye Caddesi Rumeli Caddesi Büyükdere Caddesi Hasret Caddesi Akar Caddesi Nişantaşı Ihlamur Yolu Sokak