SAĞLIK - 24 Mart 2025 Pazartesi 12:06

Üzüm çekirdeği tozu ve yoğurttan elde edilen doğal antioksidan

A
A
A
Üzüm çekirdeği tozu ve yoğurttan elde edilen doğal antioksidan

Bağışıklık sisteminin zayıflaması birçok kişinin ortak sorunu olarak ortaya çıkarken; üzüm çekirdeği tozu, yoğurt, polen ve chia tohumundan oluşan bağışıklık güçlendirici, bununla birlikte kan ve demir takviyesi yapan karışımlar da fayda sağlıyor.


Bağışıklık sisteminin zayıflaması, kan değerlerinin düşük olması ve demir eksikliği bir çok rahatsızlığa kapı aralıyor. Sağlık sorunu yaşayan çok sayıda insan bitkisel yöntemlerle de destek alıyor.



Üzüm çekirdeği tozu ve ev yoğurdu karışımı takviyes


Üzüm çekirdeği tozu, yoğurt, polen ve chia tohumundan oluşan karışımdaki antioksidan özelliğe dikkat çeken Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, "Özellikle içerisinde protein, vitamin, bağışıklık güçlendirici, bununla birlikte kan ve demir takviyesi yapan bir karışım yaptık. Bu karışımımızın ana maddelerinden birisi yoğurt. Yoğurt tercih ederken de ev yapımı olmasını öneriyoruz. Hazır yoğurtları çok fazla tercih etmeyin diyoruz. Tabii evde yoğurdunu yapamayan kişiler hazır yoğurdu alıp tüketebilir. Ev yoğurdu olmasına özellikle önem vermemizin sebeplerinden bir tanesi, hem kalsiyum açısından hem protein açısından hem de diğer malzemelerle etkileşimi açısından ev yoğurdumuz daha zengin besin kaynağı. Bununla birlikte içerisine katılan üzüm çekirdeği, günümüzde çok fazla kişide kan ve demir problemi var. ‘Kan eksikliğim, demir eksikliğim var’ diye çok fazla danışanım var. Yoğurdun üzüm çekirdeğiyle birlikte tüketilmesi hem kan takviyesi açısından hem de demir takviyesi açısından çok büyük bir öneme sahip. Karışım içerisine eklediğimiz polen olarak arı ürünleri kişinin bağışıklığını güçlendirmesi açısından çok önemlidir. Karışımımızda polenimizi de kullandık, polen hem bağışıklığı güçlendirici özelliği sayesinde hem de hastalıklara karşı kişinin metabolizmasına, bağışıklığını güçlendirici etkisi sayesinde çok fazla tercih ediyoruz. Son dönemlerde çok fazla satılan ürünlerden bir tanesi chia tohumu. Çocuğundan yaşlısına kadar herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir ürün. İçerisinde kolajen barındırması sebebiyle kişiye hem kolajen takviyesi yapar, hem kemikleri güçlendirir. Bununla birlikte diyet yapanlarda aynı zamanda çok hareketli iş ortamında çalışanlarda faydası var" şeklinde konuştu.



"Polen, yoğurt, üzüm çekirdeği ve chia tohumu mükemmel bir antioksidan özelliğe sahip"


Karışımın faydaları noktasına dikkat çeken Çebiç, "Biz bu karışımı yaparken ana maddemiz yoğurdun içerisine üzümün çekirdeği, polen, chia tohumu ile güzel bir karışım yaptık. Bu neye iyi gelmektedir; bu tok tutucu özelliği sayesinde oruç tutanların, spor yapanların, koşuşturmalı iş hayatı yaşayanların, okula giden çocukların gün içerisindeki zindeliğine ve hareketliliğine katkı sağlamaktadır. Bununla birlikte hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirerek aynı zamanda tam bir metabolizma çalıştırıcı karışım oluyor. Özellikle diyet yapanlara mutlaka ev yapımı yoğurt ve chia tohumunu tavsiye ediyorum. Bunu bir de polen ve üzüm çekirdeğiyle renklendirdiği zaman çok doğal, sağlıklı bir besin elde edilmiş oluyor. Bu karışımın sahurda çok fazla tüketilmesini öneriyoruz. Çünkü gün içerisindeki vücudun susuz kalması, özellikle oruç tutanlarda gün içerisindeki halsizlik, bitkinliğe çok iyi geliyor. Polen, yoğurt, üzüm çekirdeği ve chia tohumu mükemmel bir antioksidan özelliğe sahip olmasıyla birlikte bununla hem bağışıklığı güçlendirir hem de vücudun ödem atmasına katkı sağlar" diye konuştu.



Üzüm çekirdeği tozu ve yoğurttan elde edilen doğal antioksidan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.