YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 12:09

DPÜ EMET MYO DIŞ TİCARET BÖLÜMÜNDEN EGE GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜОÜNE TEKNİK GEZİ

A
A
A
DPÜ EMET MYO DIŞ TİCARET BÖLÜMÜNDEN EGE GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜОÜNE TEKNİK GEZİ

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü son sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Okan Mete`nin organizesiyle Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü`ne bağlı İzmir Gümrük Müdürlüğü, Ege Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü ve ESBAŞ`a yönelik bir teknik gezi düzenlediler.
Gezi ile ilgili bilgi veren Öğr.Gör. Okan Mete, öğrencilerin teoride aldıkları gümrükleme bilgilerinin uygulama safhalarını yerinde görmek ve bilgilerini pekiştirmek amacıyla ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Öğrenciler ilk önce İzmir Gümrük Müdürlüğünü ziyaret ettiler. İzmir Gümrük Müdür Yardımcısı Orhan Şenel ve İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Yumuşak`dan kısa bir brifing aldılar, brifingin ardından öğrenciler gümrükleme sürecinin işlem adımlarını yerinde görme imkanı buldular.
Daha sonra Ege Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü`ne geçen ve burada da Serbest Bölgelerdeki gümrükleme süreci hakkında bilgi alan öğrenciler, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşletici ESBAŞ`ı da ziyaret ederek, ESBAŞ Genel Müdür Yardımcısı Serdal Acardan ``Serbest Bölgelerin Ülke Ekonomisine Katkıları ve Bu Katkı İçerisinde ESBAŞ`ın Rolü`` konulu bir brifing aldılar.
Son olarak öğrenciler ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rahmetli Kaya Tuncer`in otomobil koleksiyonunu hayranlıkla ziledikten sonra, ESBAŞ Teknoloji Merkezini ve Ege Serbest Bölge sahasını gezerek İzmir teknik gezisini tamamladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te zincirleme kazada ağır yaralanan hemşire 11 gündür süren yaşam savaşını kaybetti Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu’nda ’U’ dönüşü yapmaya çalışan tırın neden olduğu zincirleme kaza sonrası yaralılara yardım etmek isterken arkadan gelen başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan hemşire, hastanede 11 gündür süren yaşam savaşını kaybetti. Kaza, 30 Ocak günü Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu Nizip istikametinde meydana gelmişti. İddiaya göre, yasak olmasına rağmen otoyolda ‘U’ dönüşü yapmaya çalışan İbrahim Acen Baba (60) idaresindeki 79 AAF 544 plakalı tır, dönüş yapamayınca yolun ortasında kalmıştı. Yolun ortasında kalan araçtan inen sürücü yoğun sis ve yağışın hakim olduğu otoyolda diğer araçları uyarmaya çalışmış, bu sırada otoyoldan gelen araçlardan biri tır sürücüsüne çarparken, daha sonrasında kazaya 7 araç daha karışmıştı. Yaşanan zincirleme kazada tır sürücüsü İbrahim Acen Baba ile kazaya karışan araçlardan birinde bulunan Ali İhsan Akdağ (56) hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı. Feci kazada ağır yaralanan hemşire yaşam savaşını kaybetti Gaziantep Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşire Hüsniye Sevli, feci kazada yaralılara yardım etmek isterken arkadan gelen başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Genç sağlıkçı, tedavi gördüğü Gaziantep Şehir Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 11 gündür süren yaşam savaşını kaybetti. Genç sağlıkçının cenazesi, memleketi Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlandı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.