YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 12:19

ÖОRENCİLERE MORAL VE MOTİVASYON KAHVALTISI

A
A
A
ÖОRENCİLERE MORAL VE MOTİVASYON KAHVALTISI

Kütahya Simav Anadolu Öğretmen Lisesi, geçtiğimiz yıllarda elde ettiği ülke çapındaki başarıları tekrarlamak için bu yıl eğitim faaliyetlerinin dışında ilginç bir yönteme başvurdu.
Okul yönetimi okul aile birliği ile el ele vererek her hafta bir sınıfa açık büfe kahvaltı ziyafeti çekerek moral ve motivasyon aşılamaya çalışıyor.
Yaklaşık bir ay önce başlayan kahvaltı ziyafetinde bu güne kadar 3 sınıftan toplam 326 öğrenci ile okulun yemekhane bölümünde bir araya geldiklerini ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı İrfan Akyol, önümüzdeki hafta içerisinde de 11. sınıf öğrencileri ile kahvaltıda bir araya geleceklerini kaydetti.
Kahvaltı ziyafetinde öğrencilerin yanı sıra okul yönetimi, sınıf öğretmenleri de tam kadro hazır bulunuyor.
Öğrenciler ise açık büfe kahvaltı uygulamasından son derece memnun kaldıklarını dile getiriyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana ATO Başkanı Bayram: "2024 yılında gerçeleşen hibe tutarı 99 milyon 450 bin 344 TL" Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca (TKDK) yürütülen IPARD Programı kapsamında, 2024 yılı içerisindeki 4 çağrı döneminde 50 proje başvurusunda 662 milyon 438 bin 163 TL uygun harcamaya karşılık 372 milyon 554 bin 927 TL hibe talebi olduğunu, incelemeleri tamamlanan projelerden uygun harcama tutarı 198 milyon 501 bin 160 TL, hibe tutarının ise 99 milyon 450 bin 344 TL olan 11 projeyle sözleşme imzalandığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yücel Bayram, Adana’da 1 Ocak 2024 yılı itibariyle faaliyetine başlayan TKDK’nın yıl içerisinde farklı sektör/alt sektörlerde 4 başvuru çağrı dönemine çıktığını, 2025 yılı çağrı ön takviminin de yayınlanmış olup, Haziran ayı itibariyle çağrı ilanlarına çıkılacağı söyledi. Yıl içerisindeki 4 çağrı döneminde toplam 50 proje başvurusu olduğunu belirten Başkan Yücel Bayram, "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbirinde Haziran ayında proje teslimleri tamamlanmış, ilimizde 17 adet proje başvurusu olmuştur. İdari ve teknik incelemeler sonucu 9 proje sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Meyve-sebze işleme/paketleme, soğuk hava deposu, süt ürünleri işleme ve zeytinyağı gibi farklı sektörlerde projeler sözleşme imzalamalarını müteakip yatırım uygulama aşamasına geçmeye başlamışlardır. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinde Eylül sonu itibariyle proje teslimleri tamamlanmıştır. Teslim alınan 22 projeden, Türkiye genelinde ilgili tedbirde açıklanan bütçe kaynağının üzerinde talep gelmesi sebebiyle, 10 tanesi incelemeye hak kazanmıştır. 2 adet proje sözleşme imzalamıştır. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinde ilimizden 6 adet proje başvurusu yapılmıştır. Bu projelerden 2’si büyükbaş besi, 3’ü büyükbaş süt hayvancılığı, 1’i küçükbaş besi projesidir. Puan sıralaması sonrası 2 proje incelemeye alınmıştır. İlgili projelerin incelemeleri devam etmektedir. Açık alanda bitkisel üretim yapan işletmelere yönelik başvuru çağrı döneminde 5 adet proje başvurusu yapılmış olup, söz konusu projelerin puan sıralaması düşük olduğu için inceleme aşamasına geçememiştir. 4 çağrı döneminde 50 proje başvurusunda 662 milyon 438 bin 163 TL uygun harcamaya karşılık 372 milyon 554 bin 927 TL hibe talebi olmuştur. İncelemeleri tamamlanan projelerden uygun harcama tutarı 198 milyon 501 bin 160 TL, hibe tutarı 99 milyon 450 bin 344 TL olan 11 projeyle sözleşme imzalanmıştır" şeklinde konuştu. Başkan Yücel Bayram, "2025 yılı hibe çağrıları kapsamında ise tahmini 75 proje başvurusu alınması, 260 milyon TL yatırım tutarına karşılık yaklaşık 130 milyon TL hibe desteği sağlanması hedeflenmektedir" dedi.
Malatya ’En iyi polis annedir’ eğitimi Vefa Konağı’nda verildi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında, kadınlara madde bağımlılığı ile mücadele konusunda farkındalık eğitimi verildi. Eğitim, "En İyi Polis Annedir" mottosuyla Başharık Kadın Vefa Konağı’nda gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim programında, Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sunum gerçekleştirdi. Eğitimde madde bağımlılığıyla mücadelede ailelerin rolü ve çocukların korunmasında annelerin etkisi anlatıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda, interaktif anlatımlar ve örnek olaylar üzerinden madde bağımlılığının zararları ve önleme yolları aktarıldı. Eğitime katılan kadınlar, sunulan bilgilerin hem kendi çocuklarını korumada hem de çevrelerindeki bireylere rehberlik etmede faydalı olduğunu ifade etti. Kadınların bilgi ve farkındalık düzeyini artırmak amacıyla hayata geçirilen eğitim programlarının, her kesimden kadının sosyal hayata daha etkin katılımını sağlamayı hedeflediği belirtildi. Aile içi iletişimden kişisel gelişime kadar birçok konuda verilen eğitimlerin devam edeceği vurgulandı. Eğitime katılan kadınlar, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür etti.
Ordu Park halindeki otomobile 800 kilometre uzaktan trafik cezası yazıldı Ordu’nun Fatsa ilçesinde galerici esnafının, 20 gün önce satın aldığı ve o günden bu yana kullanılmayan otomobiline yaklaşık 800 kilometre uzaklıktaki Konya ilinden ‘ticari araçlara’ uygulanan trafik cezası geldi. İlçede galerici esnafı Muharrem Kaval (41), 20 gün önce 1994 model otomobil satın aldı. Araç, temizliğinin ardından iş yerinin önüne park edildi. Bu esnada farklı bir araç ile il dışında çıkan Kaval’ın cep telefonuna trafik cezası yazıldığına dair tebliğ edildi. Cezanın, kendilerine ait otobüse geldiğini düşünen Kaval, makbuza baktığında ise şaşırdı. İş yerinin önünde satılmayı bekleyen ve hiç kullanılmayan 1994 model otomobile yaklaşık 800 kilometre uzaklıktaki Konya’nın Beyşehir ilçesinden ‘ticari taşıt sürücülerine, taşıt kullanma sürelerine aykırı olarak taşıt kullandırmak’ maddesinden 2 bin 167 TL ceza yazıldığını anlayan galerici esnafı, bu durumun düzeltilmesini talep etti. "Araç hiç kullanılmadı, mahkemede itiraz etmem gerektiği söylendi" Aracın iş yerinin önünden dahi kıpırdatılmadığını ileri süren Kaval, "Galerimdeki arkadaşlarımızı aradım ve aracın kullanılıp kullanılmadığını sordum. Aracın hiçbir yere götürülmediğini söylediler ki kamera kayıtları da var. Bunun üzerine Konya Beyşehir Trafik Müdürlüğü’nü aradım, durumu anlattım ve düzeltilmesini istedim. Onlar da bana itiraz merci olmadıklarını, mahkemeye başvurmam gerektiğini söylediler. Bunun üzerine aracın 1994 model olduğunu ve ticari araç olmadığını söyledim ama mahkemeye gidip itiraz etmem gerektiğini söylediler" dedi. "Bu durumla karşılaşan başkalarının olduğunu anladım" Bu durumu video çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştığını ifade eden Kaval, "Yorumlarda çok kişinin bu tür olayla karşılaştığını anladım. Bazıları cezayı ödemem gerektiğini, kimisi ise itirazda bulunmam gerektiğini söyledi. Yapılan yanlışın düzeltmek için elimizden geleni yaptık, devletimizin bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz. Sonuçta bunu mahkemeye de versek insanların iş yükünü arttırmış olacağız" diye konuştu. "Konya’yı bırakın, araç Fatsa’da dahi kullanılmadı, ayrıca araç ticari değil" "Şuan için 15 günlük itiraz sürecini bekliyorum, bu süre içerisinde bana bir dönüş olmazsa bende yasal hakkımı kullanıp tazminat davası açmayı düşünüyorum diyen galerici esnafı, "Ben vatandaş olarak yapılan bir yanlışın düzeltilmesini istiyorum. Ceza tutarı 2 bin 167 TL, aracım Konya’ya gitmeyi bırakın, Fatsa sınırları içerisinde bile kullanılmadı, buradan kımıldamadı. Araç zaten hem ticari değil" ifadelerine yer verdi.