YEREL HABERLER - 23 Mayıs 2016 Pazartesi 15:20

Kütahya'dan Suriye'ye 1 TIR İnsanı Yardım

A
A
A
Kütahya'dan Suriye'ye 1 TIR İnsanı Yardım

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya’dan 21. yardım TIR’ını bölgeye gönderdiklerini ifade etti.
Suriye’de savaşın hız kesmeden sürdüğünü belirten Yenipazar, "Halep’te insanlığın tarihinde kara bir sayfa olarak yazılacak günler yaşanmaktadır. Hem ülke içi göçler hem ülke dışına zorunluluk gerektiren göçler Suriye bölgesindeki, hangi ırk, din veya mesebe ait olursa olsun tüm insanları çaresiz, korunmasız, aç ve her şeye muhtac duruma düşürmektedir. Bu savaştan en çok bölgede yaşayan masum insanlar olumsuz etkilenmekte ve hayat oradaki çocuklar, yaşlılar ve kadınlar için çekilmez bir çile haline dönüşmektedir.Suriye bölgesinde bu süreç uzadıkça konuya duyarlı insanlarımızın da oradaki ihtiyaç sahiplerine olan ilgi ve alakaları her geçen gün maalesef azalmaktadır. İhtiyaçlar artarak devam etmekte fakat maalesef ilgi ve alakamız azalarak devam etmektedir. Yani ihtiyaçlar artmakta yardımlar azalmaktadır. Suriye ve bölgedeki iç savaşlar ve bu savaşlarda durduğumuz yer büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu savaşlar çağımızın insanlık imtihanıdır. Bu sınavı birileri kazanacak birileri kaybedecek. Ama inşallah bizler kazanan tarafta olmayı başaracağız. Bu gün bölgeye İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği yani derneğimiz aracılığı ile yapılan çalışmalarla Kütahya’dan 21. TIR’ımızı yollamaktayız. Bu tırımızda un, battaniye, giysi gibi ihtiyaç maddelerinden oluşan yardımlarınızı bölgeye yolluyoruz. Tüm hayır sahiplerinden Rabbim razı olsun. Bu yardımlar oradaki insanlar için hayati önem taşımaktadır.Yaklaşmakta olan Ramazan ayı tüm İslam âlemine ve insanlığı huzur ve barış getirsin. Bu ayda da Suriye bölgesindeki ve diğer mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizi unutmayalım diyoruz. Tüm Kütahyalı kardeşlerimizin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada bizi bu iyilik mücadelemizde yalnız bırakmayacağını biliyoruz.Rabbimiz hayırlarımızı artırarak devam ettirebilmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.
İçerisinde gıda ve giyim malzemelerinin bulunduğu TIR dualar eşliğinde Suriye’ye gönderildi.(EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)