YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2016 Cuma 11:06

Başkan Ali Çetinbaş Gündemi Değerlendirdi

A
A
A
Başkan Ali Çetinbaş Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 2023’e giderken önceliğimiz, ülkemizin çoğulcu, özgürlükçü, demokratik, sivil, milli ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir yeni anayasaya sahip olmasıdır” dedi.
Çetinbaş, 65. hükümetin programında 6 temel alanda çalışmalarını yoğunlaştıracağını kaydederek, bunların demokrasi ve adalet, eğitim, reel ekonomide köklü değişim, öncelikli dönüşüm programları, kamu yönetimi ve kamu maliyesi olduğunu söyledi.
AK Parti Kütahya Teşkilatları olarak, son baharda yapılması muhtemel bir referanduma hazır olduklarını belirten Başkan Çetinbaş, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 2023’e giderken önceliğimiz, ülkemizin çoğulcu, özgürlükçü, demokratik, sivil, milli ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir yeni anayasaya sahip olmasıdır. Bu değerler üzerine inşa edilecek yeni anayasanın temel ilkesi, ahlaki referansı insan onuru ve insan hassasiyeti olacaktır. Yeni anayasa düzeninin odağında insan hak ve özgürlükleri yer alacak. Bu çerçevede düşünce inanç, ifade ve girişim özgürlüğünü sınırlayan yegane unsur, eşit haklara sahip diğer vatandaşların özgürlük alanlarıdır. AK Parti hükümetlerinin önemli bir reform alanı olarak gördüğü hak ve özgürlükler konusunda Türkiye’nin pek çok meselesi milletimizin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda çözüme ulaştırılmıştır. Ülkemizin güçlü bir hukuk devleti olması yönünde önemli adımlar atılmıştır. Antidemokratik ve hukuksuzluk oluşturan uygulamalar, temel insan haklarına karşı işlenen cürümler, milli irade ve siyaset üzerinde tesis edilen vesayetler birer birer ortadan kaldırılmıştır. Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği, fikirlerini özgürce ifade edebildiği, refaha katkıda bulunduğu, refahtan hak ettiği payı aldığı, emniyet, huzur, birlik ve kardeşlik içerisinde yaşayan bir toplum olarak birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Bu bağlamda, siyaset alanı genişleyecek, vesayet yerine millet iradesi tam anlamıyla tahkim edilecek, yeni anayasa ve sistemle birlikte yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu da hazırlanarak yürürlüğe konacaktır" diye konuştu.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Ali Çetinbaş, başkanlık sisteminin önemine dikkat çekerek, “Şuan seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye bunu gözden kaçırıyor. Sürekli ‘tarafsız ol, tarafsız ol’ deniyor. Bu mümkün değil. Bir insan kurduğu, 13 yıldan bu yana başında bulunduğu bir partiden Cumhurbaşkanlığına geçtikten sonra ‘Benim partim yok. Hiçbir partiye bağlıyım’ demesi mümkün değil. AK Parti’yi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, onu da partiden koparmak mümkün değil. Bu işin fiiliyatı. Bakanlar Kurulunun önceki gün Cumhurbaşkanının başkanlığında toplandı. Belki bundan sonra 15 günde, bir ayda bir toplanacak. Şuanda fiilen gördüğümüz bir partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin oturduğudur. Sistemin başladığı görülüyor. Bize düşen bu 1982 darbe anayasasından kurtulmak ve onun içerisinde en uygun ne ise toplumun da nabzını alacak şekilde çalışma yapılarak, sistemi anayasayı bu fiili uygulamaya uyarlamak. Zaman içerisinde partili cumhurbaşkanlığı denemesinden sonra tekrar başkanlık sistemi daha güçlü şekilde gelirse de ona da geçilebilir. Şuan 106 ülke başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bizim gibi parlamenter sistemlere baktığımızda yüzde 50 oy gerekiyor iktidar için. Dünyada böyle bir imkan yok. Biz yüzde 43 oy aldık, az daha koalisyona mahkum kalıyorduk. Koalisyonlar ülkeleri frenletiyor. Yerinde saydırıyor. Bizim ülkemizin bir atak daha yapması gerekiyor. Onu yapmamız için de mutlak suretle bu koalisyon hükümetlerinin olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.(EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.