YEREL HABERLER - 01 Aralık 2016 Perşembe 13:05

Pazarlar’dan OEPSAŞ’a tepki

A
A
A
Pazarlar’dan OEPSAŞ’a tepki

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde elektrik aboneliği hizmetleri için diğer ilçelere gitmek zorunda kalan vatandaşlar sıkıntılarına çözüm bulunmasını bekliyorlar.
Osmangazi Elektrik Parkende Satış Anonim Şirketi (OEPSAŞ) tarafından Pazarlar ilçesinde abone, tahliye ve abone değişikliği gibi işlemlerinin yapılmaması kararından sonra abonelik işlemleri çevre ilçelere taşındı. Önceden abone, tahliye ve abone değişikliği gibi işlemlerinin tamamını OEDAŞ yaparken, 2013 yılında bu işlemlerin tamamını OEPSAŞ yapmaya başlamasıyla birlikte Pazarlar ilçesinde sıkıntılar başladı. Ayrıca elektrik faturalarının OEDAŞ şubelerinde ödemesi yapılmayarak vatandaşlar bankamatiklerdeki kuyruklarda bekletiliyor. OEPSAŞ tarafından alınan karara tepki gösteren vatandaşlar, “Yıllardır Pazarlar’da elektrik abonesi olurken şimdi ne değişti de bizleri başka ilçelere gönderiyorsunuz” dediler.
Elektrik abonesi olmak için Pazarlar OEDAŞ’a giden ilçe sakinlerinden Fatih Torun, yetkililerin, abone işlemlerinin burada yapılmadığını ve komşu ilçelere gidilmesi gerektiğini söylediğini anlattı. Uygulamaya tepki gösteren Torun, “İlçemizdeki OEDAŞ’a giderek evime elektrik abonesi olmak istedim. Bana abonelik işlemlerinin yapılmadığını ve komşu ilçelerdeki OEPSAŞ şubelerine giderek abone olabileceğimi belirttiler. Pazarlar ilçesindeki vatandaşların elektrik abone işlemleri için başka ilçelere giderek iş, zaman ve maddi kaybı olmaktadır. Özellikle yaşlılar için başka ilçelere gidip gelmesi zor oluyor. Büyük şehirlerde vatandaşın ayağında hizmet götürme çabası gösterilirken ilçemizdeki vatandaşlar en az 25-30 kilometre uzaktaki ilçelere gönderiliyor. Ayrıca elektrik faturalarını OEDAŞ’a ödeyemediğimiz için vatandaşlar bankamatik kuyruklarında bekliyorlar. Özellikle yaşlı amcalar ve teyzeler bankamatik önünde birilerinin yardım etmesini bekliyorlar. Çünkü banka şubeleri elektrik faturalarının ancak bankamatikten ödeme yapabileceğimizi söyleyerek herkesi bankamatiklere yönlendiriyorlar. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız vatandaşa endeksli hizmet yürütürken OEPSAŞ şirketi vatandaşı kendi ayağına getirterek hizmet veriyor. Siyasilerden ve yetkililerden bizim bu mağduriyetimizin giderilmesi için yardım bekliyoruz. İlçemizdeki herkesim şu an gerçekten çok mağdur durumda ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.
Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. Kütahya il Müdürü Ahmet Ener ise, Pazarlar ilçesindeki sıkıntıları çözmek için çalışma başlattıklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir