GENEL - 20 Haziran 2017 Salı 11:27

Kütahya’nın yöresel tatlısı ’bitli helva’nın satışları arttı

A
A
A
Kütahya’nın yöresel tatlısı ’bitli helva’nın satışları arttı

Kütahya’nın yöresel tatları arasıda olan ve Ramazan ayı ile özdeşlemiş olan, halk arasında ’bitli helva’ olarak bilinen ’husamlı helva’ tezgahlarda yok satıyor.

Kütahya’nın yöresel tatları arasıda olan ve Ramazan ayı ile özdeşlemiş olan, halk arasında ’bitli helva’ olarak bilinen ’husamlı helva’ tezgahlarda yok satıyor.


Kütahya’da dede mesleğini yaşatmaya çalışan Rıza Helvacıoğlu, bitli helvanın hafif bir tatlı olmasından dolayı vatandaşlar tarafından Ramazan’da bol bol tüketildiğini ve talebi karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.


117 yıldır bitli helvanın tarifini ve lezzetini hiç değiştirmeden yaptıklarını söyleyen Helvacıoğlu, "Diğer şehirlerde yapılanlar Kütahya’nın bitli helvası gibi olmuyor, onlarınki kalın ve lezzet bakımından bizim helvalarımızı tutmuyor" dedi.


Helvanın yapımını da anlatan Rıza Helvacıoğlu "İçerisine su, çöğen ve şekeri bir kazana katılıyor, ardından kazanda şeker, su ve çöğeni iyice karıştırılıyor, kıvamına geldiğinde el yardımı ile uzatılıyor ve susama bandırıldıktan sonra paketleyerek satışa hazır hale geliyor" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.