YEREL HABERLER - 17 Temmuz 2017 Pazartesi 11:09

Başkan Kamil Saraçoğlu: Bundan sonra bu ülkede milletin dediği olacak

A
A
A
Başkan Kamil Saraçoğlu: Bundan sonra bu ülkede milletin dediği olacak

Kütahya’da halk, FETÖ’ye tepki göstermek için demokrasi nöbetinin ikinci gününde de bir araya geldi.

Kütahya’da halk, FETÖ’ye tepki göstermek için demokrasi nöbetinin ikinci gününde de bir araya geldi.


Zafer Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine Vali Ahmet H. Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Geniş güvenlik önlemleri alınan Zafer Meydanı’nda 385 polis görevlendirildi.


Vali Ahmet H. Nayir program başlamadan önce alanda görevli Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) sağlık çadırını ziyaret etti, bilgiler aldı.


Kütahya İl Sağlık Müdürü Ahmet Emrah Çamköy, Zafer Meydanı’nda UMKE’den 10, 112’den 3 personelin alanda hizmet verdiğini söyledi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program İlahiyatçı, Yazar, Program Yapımcısı ve Sunucusu Ömer Döngeloğlu’nun sohbetiyle devam etti.



Başkan Ali Çetinbaş: "Devletin silahıyla milletin çocuklarını vurdular"



Demokrasi nöbetinde halka seslenen AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, “15 Temmuz 2016 günü sizler de, bizler de kendimizi son derece güvende hissediyorduk. Ancak her zaman söylediğimiz gibi Cumhuriyet tarihinin en hain, en alçakça gerçekleştirilmiş darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. O hainler iş birlikçi uşaklarla beraber her şeyi hesapladı, bütün planları yaptı Cumhurbaşkanımızı alaşağı etmek üzere ortaya koydular. Devletin imkanları, devletin silahlarıyla milletin çocuklarını vurdular. Her şeyi hesapladılar ama Özel Harekat Merkezi’ndeki kahraman polislerimizi, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir gibi kahramanları unuttular” dedi.



Başkan Kamil Saraçoğlu: "Hep beraber bu vatana sahip çıktık ve bu tehlikeyi bertaraf ettik"



15 Temmuz 2016’da milletin demokrasi ve milli irade için eşşiz bir direniş gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Milletin Geçen yıl 1 gün önce darbe girişimi başladı ve milletin iradesiyle son buldu. 27 gün boyunca Zafer Meydanı’nda hep sizlerle birlikte olduk. Bizleri yalnız bırakmadınız, milletimizi yalnız bırakmadınız. Hep beraber bu vatana sahip çıktık ve bu tehlikeyi bertaraf ettik. 1 yıl sonra da dün itibariyle bu meydanda 15 Temmuz’u anmanın birinci gününü hep birlikte yaşadık. Bugün de sizlerle beraberiz. Ülkemize göz diken ve bu vatanın sizlerin seçtiklerine iktidar vermeyenler, sizlerin seçtiklerini muktedir yapmayanların son dönemi 15 Temmuz 2016’ydı, artık son buldu. Bundan sonra bu ülkede milletin dediği olacak” dedi.


Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu konuşmasının ardından 15 Temmuz’un ilk gününden beri tüm konuşmaları işaret diliyle halka aktaran Şehitler Cami İmam Hatibi Ahmet Aydın’a teşekkür ederek çini tabak takdim etti.



Vali Ahmet H. Nayir: "Direnişin başkahramanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır"



Kütahya’nın 15 Temmuz hain kalkışmasında demokrasi ve milli iradesine sahip çıkmak için birçok ilden daha önde harekete geçtiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “15 Temmuz 2016’da bu imkanlarımız yoktu sizlere bir itfaiye aracından seslenmiştik. O zaman da aynı şeyi söylemiştim; Kütahya olarak siz, size yakışanı yaptınız. Milli iradenize, seçip gönderdiğiniz hükümete, demokrasinize sahip çıktınız, darbelere karşı tepkinizi gösterdiniz ve inancınızı, kararlılığınızı bir araya gelerek, bu güzel meydanımızda diğer 81 ilin gerisinde kalmadan, hatta birçoğunun önünde olarak bu faaliyeti en iyi şekilde icra ettiniz, sizlere teşekkür ediyorum diye o gün de söylemiştim. Yıl dönümünde yine görüyoruz ki aynı duydu ve heyecanla yine milli iradesine, hükümetine, kendi değerlerine ve kültürüne sahip çıkarak bu canlılığı ve beraberliği 7’sinden 70’ine, kadınıyla, erkeğiyle burada bir araya gelerek devam ettiriyoruz, inşallah artırarak devam ettireceğiz. O günün birinci kahramanı bu alanları dolduran vatandaşlarımız ama başkahramanı sizleri bu alanlara davet eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Cesaretiyle, basiretiyle ulaşmaya çalıştığı her noktayı kullanarak o gün en erken bir tarzda sizleri meydanlara, havaalanlarına çağırarak bu ülkeye kastedenlerin hevesini kursağında bırakmayı başaran bir Cumhurbaşkanımız olduğu için Cenab-ı Hakk’a hamdediyoruz. Yine aynı şekilde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, o gün kendisine yolda kurulan pusuya rağmen Ankara’ya ulaşmayı başarıp oradaki bütün işleri düzenlediği için yine Cenab-ı Hakk’a hamdetmemiz lazım” diye konuştu.


Duaların edildiği, marşların söylendiği, mehteran ekibinin gösterilerini sunduğu demokrasi nöbeti Kütahya Belediyesi Orkestrası’nın ‘Kahramanlık Türküleri’ konseriyle saat 00:00’da sona erdi. (EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.