EĞİTİM - 19 Ocak 2018 Cuma 16:53

Kütahya’da karne sevinci

A
A
A
Kütahya’da karne sevinci

Kütahya’da 518 okulda öğrenim gören 92 bin 777 öğrenci bugün karne aldı.

Kütahya’da 518 okulda öğrenim gören 92 bin 777 öğrenci bugün karne aldı.


Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Yenidoğan İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.


Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol heyeti sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini, takdir ve teşekkür belgelerini teslim etti. Öğrencilere karne ile birlikte kitap da hediye edildi.


Karne dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, karne konusunda velileri uyardı. Velilerden çocuklarını ikinci döneme hazırlamalarını isteyen Vali Nayir, “Öğrencilerimiz çalışıp yoruldular, dinlenmeyi de hak ettiler. Bu tatili ödev yaparak, ders çalışarak değil, dinlenerek geçirmeli, eğer meraklılarsa kitap okumalılar. Bu karneler aynı zaman da velilerimizin karnesi. Velilerimiz, eğer bir kırık, notta bir düşüklük varsa öğrenciyi suçlamamalı. Onların telafisini ikinci döneme bırakmamız lazım. Bazen karne günlerinde bizi üzen, sıkıntılı hadiseler yaşayabiliyoruz Türkiye genelinde. Karnesinde kırık notu olduğu için ailesi tarafından azarlanan ve yanlış hareketlere sebep olunan durumları da yaşayabiliyoruz. Kaybedilmiş hiçbir şeyimiz yok. Birinci dönemde zayıfı, eksiği olan öğrencilerimiz varsa ikinci dönemde bunu düzeltebilecekleri bir süre var önlerinde. Her çocuğumuz başarılı olur, başarıya ulaşmak için gayret sarf eder. Velilerimiz de buna destek verirlerse inşallah bunu tamamlamış oluruz” diye konuştu.


Karne dağıtımı Vali Ahmet Hamdi Nayir, protokol üyeleri ve öğrencilerin İstiklal Marşı’nı okumasının ardından sona erdi.(EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.