YEREL HABERLER - 28 Aralık 2011 Çarşamba 12:58

KÜTAHYA’DA İŞTEN ÇIKARILDIKLARINI İDDİA EDEN 60 KİŞİLİK GRUP, VALİ KENAN ÇİFTÇİ’DEN YARDIM İSTEDİ

A
A
A
KÜTAHYA’DA İŞTEN ÇIKARILDIKLARINI İDDİA EDEN 60 KİŞİLİK GRUP, VALİ KENAN ÇİFTÇİ’DEN YARDIM İSTEDİ

Kütahya’da işten çıkarıldıklarını savunan bir grup Zafer Meydanında toplanarak eylem yaptı. İşten çıkarılmalarına gerekçe sunulmadığını ve mağdur olduklarını öne süren grup üyeleri Vali Kenan Çiftçi’yle görüşerek kendilerine yardımcı olmalarını istedi.
Zafer Meydanı’nda toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nın yemek hizmeti sağlayan firmanın kendilerini işten çıkardığını ve mağdur olduklarını bildirdi. Yemek firmasında çalışan yaklaşık 200 kişinin işten habersizce çıkarıldığını savunan eylemciler, “Yaklaşık 2 yıldan bu yana çalıştığımız yemek firmasından, firmanın iflas ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldık. Çalıştığımız sürede 2 aylık maaşlarımızla birlikte kıdem tazminatlarımızda içerde kaldı. Bu hakkımızın bize biran önce verilmesini istiyoruz. Ve kış ortasında işten çıkarıldığımız için işi alacak olan firmanın bizi işe almasını ve bu mağduriyetten kurtarmasını istiyoruz” diye konuştular.
Grup üyelerinden birkaç kişi de konuyu Vali Kenan Çiftçi’yle görüşmek için Valilik makamına geçti. Burada vali Çiftçi’nin programının yoğun olmasından dolayı konuyu Vali Yardımcısı Haluk Saygılı ile görüşen grup üyeleri durumları hakkında Vali Yardımcısına bilgiler verdi. İşten çıkarıldıklarını söyleyen grubun ilgili firmadan alacakları ile ilgili Bölge Çalışma Müdürü ile görüşen Vali Yardımcısı Saygılı, grubu Bölge Çalışma Müdürüne yönlendirdi.
Vazo civarında beklemelerini sürdüren grup Vali Kenan Çiftçi’nin bir program için makamdan ayrılışını görünce mağduriyetlerini bildirmek için Valilik binası önüne geldi. Burada vali Çiftçi ile görüşen grup üyeleri işten çıkarıldıkları için mağdur olduklarını, Hava Tugayının yeni yemek ihalesini 2 ay içerisinde yapacağını, kendilerinin 2 ay işsiz kalmaya dayanamayacaklarını, bu yüzden Hava Tugayının yemek ihalesini 1 ay içerisinde yeniden yaparak kendilerinin işlerinin başına dönmek istediklerini anlattılar.
Vali Kenan Çiftçi de işten çıkarılan grubun mağduriyetlerini biran önce sonlandırmak için konuyu Hava Tugayı yetkilileri ile görüşeceğini, yasal çerçevede yapılması gereken ne varsa onu yapacağı sözünü verdi.
İşten çıkarıldıkları gerekçesi ile eylem yapan grup daha sonra İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sami Ekim’in kendileri ile konuşmalarının ardından dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Abdullah Avcı: “Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz” Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ulaşılabilir olarak koydukları hedeflerden bir tanesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşılaşan Trabzonspor, sahadan 4-0 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Sezonun en önemli maçlarından bir tanesi. Bu sezonun içerisinde bizim gibi takımların inişlerin-çıkışların olduğu sezonu yaşıyoruz. Ulaşılabilir koyduğumuz hedef lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası’nda final oynamaktı. Bu hedeflerden bir tanesini kazandık. Trabzonspor bu ülkenin en güçlü şehri ve takımlarından bir tanesidir. Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Umarım tüm kupaları kazanmak nasip olur” Karagümrük karşılaşmasının ikinci yarısında topa sahip olmanın önemine vurgu yapan deneyimli teknik adam, “Oyun olarak Karagümrük ile 4. maçımızı oynuyoruz. İlk yarıda 0-0 biterken planladığımız oyunu, yapacağımız baskıları bazen geç bazen yanlış yönlendirmeler yaptık. Devre arası konu, baskıyı şu şekilde yapacağımız üzerineydi. İlk maçtaki avantajlı skor olsa da kazanmak istiyorduk. Golü bulduktan sonra sevindirici tarafı, oyuna sahip olmak bu disipline devam etmek son derece önemliydi. Bugün itibarıyla baktığımızda son derece mutluyuz, teknik adamlık kariyerimde 3. finalim olacak. Trabzonspor tarihinde tüm kupaları almış bir isim Ahmet Suat Özyazıcı. Umarım bana da tüm kupaları kazanmak nasip olur” şeklinde konuştu. Galibiyeti bordo-mavili taraftarlara armağan eden Avcı, “Trabzonspor taraftarının nasıl bir oyun istediklerini biliyorum. Onlara da teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.