EĞİTİM - 26 Nisan 2018 Perşembe 10:28

Şaphane’de ’Erkek üst giysileri dikimi’ kursu

A
A
A
Şaphane’de ’Erkek üst giysileri dikimi’ kursu

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur Kütahya İl Müdürlüğü projesiyle, İlçede faaliyete başlayan Hasgroup Tekstil ortaklığı ile 25 kişilik ’Erkek üst giysileri dikimi’ kursu açıldı.

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur Kütahya İl Müdürlüğü projesiyle, İlçede faaliyete başlayan Hasgroup Tekstil ortaklığı ile 25 kişilik ’Erkek üst giysileri dikimi’ kursu açıldı.


24 Nisan 2018 tarihinde başlayan ve 12 Haziran 2018 tarihinde sona erecek olan kursun Usta Öğretici giderlerinin firma tarafından karşılanacağı ve İskur Kütahya İl Müdürlüğü tarafından kursiyerlere 45 TL temrinlik ücreti ödeneceği açıklandı.


İlçe ekonomisi için kapsamlı bir kurs açıldığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bayri, ’’Kursiyer katkısı yaklaşık 38 bin liralık bir bütçesi olan kursun açılışına katkılarından dolayı İş-Kur İl Müdürümüz Kamil Uçan ve Hasgroup Tekstil yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerin yüzde 50 sine istihdam garantisi verilmesi ilçemizde işsizliğin önlenmesine büyük katkı sağlayacak’’ diye konuştu. (YD-EFE)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas İlk yerli ve milli motor bloğu bu müzede sergileniyor Sivas’ın tarihî mirasını ve endüstriyel geçmişini keşfetmek isteyenler için TÜRASAŞ Müzesi, bir zaman makinesi gibi işlev görüyor. 1939 yılında kurulan TÜRASAŞ, günümüze kadar uzanan zengin tarihini, ziyaretçilerine görsel bir şölenle sunuyor. Sivas kent merkezinde bulunan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi (TÜRASAŞ), buharlı lokomotiflerin ve yük vagonlarının bakım ve onarım işlerinin yapılması amacıyla kuruldu. 1939 yılında Cer Atölyesi ismiyle kurulan fabrika bugün TÜRASAŞ ismiyle hizmet veriyor. Fabrika içerisinde kurulan müze ise demiryolu geçmişine adeta ışık tutuyor. Kurulduğu günden bugüne kadar üretilen yaklaşık 3 bin parça müzede sergileniyor. Devrim otomobilin motor kalıbı olmak üzere vagon prototip maketlerden en küçük vagon parçalarına kadar yaklaşık 3 bin antika parça ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. “Devrim otomobilin motor kalıbı da sergileniyor” TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, müzenin halka açık olduğunu söyleyerek, “Eğitim kısmında çırak okulunun kullandığı bando takımı var burada. Eskişehir’de üretilen devrim arabasının motor blok modeline varana kadar burada parçaları sergilemekteyiz. Müzemiz halka açık. Mesai saatleri içerisinde talep eden herkes gezebilir. Bu parçaları görebilir. En değerli parça bence devrim arabasının motoru. Çünkü bir tarihe tanıklık ediyor. O zaman çekilen filmde de bahsediyorlar. Devrim arabasının motor bloku defalarca dökülüyor çatlıyor, sorun çıkıyor. En son orada deniyor ki Sivas’ta cer atölyesi dökümhanesinde bir usta var ancak o usta bunu yapar diyorlar. Sivas cer atölyesi dökümhanesinde döktürülen parçayla devrim arabasının motorunda muvaffak oluyorlar. Bu çok önemli bizim için. Bunun dışında aslında bana sorarsanız her bir parçası önemli. Ben 1985 yılında çırak okuluna girdim. Baktığınız zaman aslında ben de müzenin bir parçasıyım. Çeşitli ürünler, yaptığımız vagonların maketleri burada sergileniyor. Açılışa dair fotoğraflar, anı defteri. Her şey burada mevcut. Sinemamızın film makinesi hepsini burada sergiliyoruz” dedi.