YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 12:53

DEPREMİN YERİNDEN OYNATTIĞI DEV KAYALAR SİMAV’I TEHDİT EDİYOR

A
A
A
DEPREMİN YERİNDEN OYNATTIĞI DEV KAYALAR SİMAV’I TEHDİT EDİYOR

Kütahya Simav’da 19 Mayıstaki 5.9’luk deprem ve ardından halen devam eden artçı sarsıntıların yerinden oynattığı dev kayalar Karşıyaka Mahallesinde yaşayan vatandaşları tehdit ediyor.
Simav’ı tehdit eden dev kaya parçalarının kontrol altına alınması için Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’den yardım istediklerini ifade eden Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, “Kayalar Simav’ın üzerine düşmeden önlem alınması için ilçemizi ziyaret eden Kütahya Valimiz Sayın Kenan Çiftçi’den yardım istedik. İsteğimizi olumlu bulan Sayın Valim Kenan Çiftçi, ilçeye bir ekip göndermek suretiyle kayaları inceleteceğini ve gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlatacağı müjdesini verdi. Şimdi çok rahatladık. Kütahya’dan gelecek ekibi bekliyoruz” dedi.
Dev kayaların bulunduğu Karşıyaka Mahallesinde yaşayan vatandaşlardan Kemal Çatak, “19 Mayıstaki 5.9’luk deprem ve ardından devam eden binlerce artçı sarsıntı sonar dev kayalar yerinden oynadı. Geceleri gözümüze uyku girmiyor. Çoluk çocuk tedirginiz. Önlem alınsın” dedi.
Mahalle sakinlerinden Hamdi Utaş, “Depremin ardından evlerimize çok yakın bir mesafedeki kayalar yerlerinden oynadı. Bölgeden her gün mahallemize irili ufaklı kaya parçaları düşüyor. Yerinden oynayan kayaların düşmesinden endişe ediyoruz. Önlem alınmasını bekliyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir