YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 13:42

ÖĞRENCİ SERVİSİ JANDARMA KONTROLÜNDE

A
A
A
ÖĞRENCİ SERVİSİ JANDARMA KONTROLÜNDE

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde Beşkarış köyü taşımalı öğrencileri jandarma kontrolünde ilçeye getirilip götürülüyor.
Edinilen bilgiye göre, Beşkarış köyü taşımalı öğrenciler servisinde meydana gelen bazı olaylar nedeniyle iki servis midibüsün öğrenci servisinden Altıntaş Motorlu Taşıyıcılar kooperatifi tarafından öğrenci servis taşımacığı hakları ellerinden alındığı bildirildi. Öğrenci servisinden hakları ellerinden alınan servis şoförlerinin Beşkarış köyüne servis için giden diğer şoförleri tehdit ve taciz ettiği iddia edildi. İddialar üzerine öğrenci servisleri jandarma kontrolünde Beşkarış köyüne gidip geliyor.
Altıntaş S.S Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Murat Girgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Beşkarış köyü taşımalı öğrenciler servisinde meydana gelen bazı olaylar nedeniyle Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altıntaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bahse konu servis araçlarının servis hakları ellerinden alması için yazı gönderildi. Aksi takdirdi Kooperatifin haklarının fesh edileceği bize yazı ile bildirildi. Biz de kooperatif yönetimi olarak gelen yazıyı kendilerine verdik. Servisten çekilen araçların yerine kooperatif araçlarından Beşkarış köyüne göndermeye başladık’’dedi.
Girgin, “Beşkarış köyüne gönderdiğimiz kooperatif araçlarına servis hakları ellerinden alınan şahıslar sözlü sataşmalar, arabaları ile araçlarımıza taciz etmeleri nedeniyle Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar’a konuyla ilgili bilgi verdik. Kendileri sağ olsun Jandarmaya talimat vererek iki haftadır köye jandarma eskortluğunda gidip geliyoruz’’ şeklinde konuştu.
Altıntaş S.S motorlu taşıyıcılar kooperatifi başkanı Murat Girgin, “Ben ve yönetim kurulu olarak kooperatifin haklarını korumak zorundayız. Biz her gün Beşkarış köyüne 30 km gidip geliyoruz. 42 öğrenci taşıyoruz, bunların can ve mal güvenliği bizden soruluyor. Gereken ne ise gereğini yerine getireceğiz. Kimseye pabuç bırakacak değiliz, her şey eskisi gibi olmayacak” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir