- 16 Kasım 2019 Cumartesi 11:14

Emet’te ’Hz. Peygamber ve Aile’ konulu konferans

A
A
A
Emet’te ’Hz. Peygamber ve Aile’ konulu konferans

Kütahya’nın Emet ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Emet Şubesi tarafından “Hz.

Kütahya’nın Emet ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Emet Şubesi tarafından “Hz. Peygamber ve Aile” konulu konferans düzenlendi.


Emet Termal Resort Otel Emeti Hatun Salonu’nda düzenlenen ve İstanbul Kadıköy Vaizi Ahmet Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İlçe Müftüsü İsmail Çınar, Emet Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Hügül, Murat Uyanık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Program Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. İzmit Merkez damlar camii müezzini Abdullah Çınar’ın Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü İsmail Çınar , 2019 Yılı Mevlidi Nebi haftasının ana temasının Hz. Peygamber ve aile olarak belirlendiğini belirtti.


Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Kadıköy Vaizi Ahmet Yılmaz, yatığı konuşmada, ’’Beşeriyetin kaynağı kadın ve erkektir. Bizler birbirimizi iyice tanımadan yuvayı kuruyoruz, ondan sonra birbirimizi ikna etmeye, birbirimizle savaşmaya başlıyoruz. Günümüzde kadın, erkek eşit mi? Tartışmasını yapıyoruz. Maden ocaklarında kim çalışıyor? Hiç hanımefendinin çalıştığını gördünüz mü? Demek ki kadın erkek arasında bir farklılık var. Algıda, acımada, sevgide, duyguda, düşüncede tamamen farklıyız” dedi.


Vaiz Ahmet Yılmaz, daha sonra Hz. Peygamberimiz ve ailenin önemi hakkında açıklamalarda bulunup örnekler verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.