GENEL - 10 Temmuz 2020 Cuma 11:24

Kütahya’nın 24 saat esasına göre çalışan 15 aktif arama kurtarma ekibi var

A
A
A
Kütahya’nın 24 saat esasına göre çalışan 15 aktif arama kurtarma ekibi var

Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.

Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü (AFAD) ziyaret etti.


AFAD hizmet binasında incelemelerde bulunup personelle tanışan Vali Çelik, kolaylıklar diledi.


İncelemelerini tamamlayan Vali Çelik, Afet ve Acil durum Yönetim Merkezinde kurumun işleyişi ve faaliyetleri hakkında AFAD Müdürü Ahmet Ali Artun’dan detaylı bilgiler aldı.


24 saat esasına göre çalışan 15 aktif arama kurtarma ekibi ile 26 çalışma grubu olduğu bilgisini veren Artun, olası bir afet durumunda sahada 4 bin 250 kişinin göreve hazır olduğunu söyledi.


Afetle mücadelede farkındalığın önce kurumlarda oluşması gerektiğinin altını çizen Vali Çelik, “Hep birlikte çalışıp bu bilinci artıracak algoritmalar üretmeliyiz” dedi.


Afetle mücadelenin yalnızca AFAD’ın konusu olmadığını, her kuruma ve her bireye sorumluluk düştüğünü ifade eden Vali Çelik, vatandaşların afet öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgilendirilmesini istedi.


Okmeydanı Mahallesinde meydana gelen göçükte kurtarma çalışmalarına katılan AFAD personelini de tebrik eden Vali Çelik, “İnsan hayatıyla uğraşıyorsunuz, işiniz çok önemli. Bugün büyük bir emek harcadınız ve 2 kişinin hayatını kurtardınız. Çok teşekkür ediyorum” dedi.


Ziyarette Vali Çelik’e "Afet Acil Durum Çantası" takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.