GENEL - 11 Kasım 2020 Çarşamba 10:27

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Arpacı, görevine başladı

A
A
A
Orman Bölge Müdür Yardımcısı Arpacı, görevine başladı

Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Arpacı, yeni vazifesine başladı.

Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mustafa Arpacı, yeni vazifesine başladı.


Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, Hendek Orman İşletme Müdürü olarak görev yapmakta iken Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcılığına atanan Mustafa Arpacı görevine başladı.


Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Arpacı’yı makamında ziyaret eden Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, yeni görevinde başarılar diledi.


Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Arpacı ise ziyaretlerinden dolayı Bölge Müdürü Hasan Keskin’e teşekkür ederek, “Kütahya’da güzel çalışmalar yapacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.


Ziyarette, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Mehmet Ali Demirtaş ve Orman Mühendisleri Odası Bursa Yönetim Kurulu üyesi İsa Kolay’da yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Son yağışlar Akgöl’ü tekrar canlandırdı Van’ın Özalp ilçesinde 407 hektar alanı kaplayan ve "kuş cenneti" olarak adlandırılan Akgöl, karların erimesi ve son yağışların etkisiyle tekrar canlanarak yaban kuşlarına tekrar ev sahipliği yapmaya başladı. Son 4 yıldır ülke genelinde yaşanan kuraklık, birçok göl ve barajlar kurumaya neden olurken, bu göllerden biri de Van’ın Özalp ilçesinde yer alan ve onlarca kuşa ev sahipliği yapan Akgöl idi. Geçtiğimin yaz mevsimlerinin yağışsız ve kurak geçişi sebebiyle kuruyan Akgöl, karların erimesi ve son yağışların etkisiyle tekrar canlandı. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta yer alan ve yazın aşırı buharlaşma nedeniyle çorak araziye dönüşen 407 hektar yüzölçümüne sahip göl, suyla dolarak tekrar göçmen kuşların konaklama ve üreme alanı oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, Van Gölü havzası sulak alan yönünden ülkenin en önemli bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Ülkemizde bulunan sulak alanların beşte biri Van Gölü havzasında bulunduğu ifade eden Prof. Dr. Lokman Aslan, “Sulak alanla tabiatın rahimleridir, canlılığın devamıdır. Ne kadar sulak alan olursa orada biyoçeşitlilikte boldur. 2019 yılında bu tarafa küresel ısınmanın etkisi ve iklimin kurak geçmesine bağlı olarak birçok sulak kurumak üzereydi ve yok olmak üzereydi. Kuruyan göllerinde başında ise Özalp ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Akgöl geliyor. Akgöl kapalı bir havzaya sahip. Sadece kar suları ile kar sularından oluşan derelerden beslenen ve derinliği 4 metreyi geçmeyen 2 bin 300 rakımlı bir yerde bulan ve tabiata, ekosisteme ve çevresine hayat veren bir göl. İsmini de suyunun beyaz görünmesinde alıyor. Son 20 yılın en yağışlı Mart ayını yaşadık. Yağan karın erimesi ve yağmurlarla birlikte Akgöl eski günlerindeki canlılığına kavuşmak üzere. Koruma alanı olarak ilan edilen Akgöl bu sene sulak alanıyla beraber birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapacak.