YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 12:21

GEDİZ`İN 25 YILLIK GÖLET HAYALİ GERÇEK OLUYOR

A
A
A
GEDİZ`İN 25 YILLIK GÖLET HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yaklaşık 25 yıldan beri yapılması beklenen Gediz Göleti’nin yapımı için ihale tarihi belli oldu.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçe halkının 25 yıldır beklediği Gediz Göleti’nin yapımı için 02 Şubat 2012 tarihinde ihale yapılacağını söyledi.
Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Muhipler Mahallesi Mevkisinde sulama amaçlı olarak yapılacak olan Gediz Göletinin ilçe ve çevresindeki arazileri sulu tarıma geçirerek bölgeyi her yönden geliştireceğini belirtti.
3.5 milyon metreküp su tutma kapasitesiyle 400 hektar alanı sulayacak olan Gediz Göletin bölgenin en büyük projeleri arasında yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilk defa sulama sistemiyle birlikte yapım ihalesi gerçekleştirilecek olan göletin kısa sürede tamamlanarak bölge çiftçisinin hizmetine girmesini beklediklerini kaydetti.
Başkan Saraoğlu, "İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak Gediz Göleti şimdiye kadar yapılmış olan göletlerin (Gümele ve Erdoğmuş Göletleri) toplamından daha fazla su tutma kapasitesine sahip olacak. Muhipler mevkisinden başlayarak Abide köyüne kadar uzanan tüm arazileri sulayacak olan gölet aynı zamanda ilçemizin içme suyu derdine de uzun yıllar boyu çözüm getirmiş olacak. 25 yıllık beklentimizi sona erdirecek olan Gediz Göleti çalışmalarında gelinen son noktayı bize müjdeleyen Kütahya Milletvekili Dr. Soner Aksoy Başta olmak üzere tüm emeği geçenlere şahsım ve Gediz Halkı adına teşekkür eder, Gediz Göletinin bölgemiz için hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir