- 07 Ekim 2021 Perşembe 10:58

Taleplere yerinde çözüm

A
A
A
Taleplere yerinde çözüm

Kütahya Valisi Ali Çelik, vatandaşların talep ve sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Kütahya Valisi Ali Çelik, vatandaşların talep ve sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.


Kütahya merkeze bağlı 14 köyün muhtarıyla bir araya gelen Vali Ali Çelik, muhtarlardan köylerin ihtiyaç ve taleplerini dinledi, taleplere İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve kurum müdürleriyle birlikte yerinde çözüm buldu.


İl Özel İdaresinin faaliyetleri hakkında muhtarları bilgilendiren ve Kütahya’nın altyapısı güçlü ilk 5 ilden biri olduğunu söyleyen Vali Ali Çelik, “Eksik ve ihtiyaçları gidermek için de el ve gönül birliğiyle çalışıyoruz” dedi.


Köy muhtarları adına söz alan Sabuncupınar Köyü Muhtarı Ahmet Demirel, Vali Ali Çelik’e ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Sabuncupınar Frig Evi’nde düzenlenen toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Sabuncupınar Köyü Muhtarı Ahmet Demirel, Fındık Köyü Muhtarı Yusuf Demirel, Çobanlar Köyü Muhtarı Mustafa Yelken, Uluköy Köyü Muhtarı Hüseyin Gök, Doğluşah Köyü Muhtarı Halil Dağcı, Sökmen Köyü Muhtarı Ramazan Gürkan, Bayramşah Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldız, İncik Köyü Muhtarı Ahmet Şahin, Kozluca Köyü Muhtarı Eyüp Dere, İnli Köyü Muhtarı Durmuş Yıldızdaş, Seydiköy Muhtarı Mehmet Karatepe, Akpınar Köyü Muhtarı İdris Yel, Bayat Köyü Muhtarı Mehmet Ali Sayman, Sofça Köyü Muhtarı Ali Ekber Yiğit katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Deniz Kuvvetleri bünyesinde tek kadın İHA pilotu hem mavi vatanı hem de gök vatanı koruyor Deniz Kuvvetleri bünyesinde tek İHA pilotu olarak görev alan ve birçok tatbikata katılan Deniz Teğmen Nurşah Uyar, hem mavi vatanı hem de gök vatanı koruyor. Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında görev alan 3 kadından biri olan Deniz Teğmen Nurşah Uyar, aynı zamanda Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan tek kadın İHA pilotu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde hizmet veriyor. Hem mavi vatanı hem de gök vatanı koruyan Uyar, bugüne kadar birçok tatbikatta görev aldı. Uyar, çocukluğundan beri asker olma hayalini kurduğunu belirterek, “2017 yılında girdiğim Deniz Harp Okulunda 30 Ağustos 2021 tarihinde teğmen rütbesiyle mezun oldum. TCG Salih Reis Fırkateyninde Elektrik Yardımcı Subayı olarak görev başladım. Göreve başladığımda insansız hava aracı sistemlerinde dünyada önemli bir oyuncu haline gelen ülkemizin ürettiği hava araçlarında görev yapma isteğiyle İHA pilot kursuna katılmak maksatlı dilekçe verdim. 2022 yılında İHA pilotluk eğitimini başarıyla tamamlayarak Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında AKSUNGUR İHA pilotu olarak göreve başladım. Halihazırda pilotluk sertifikamı almış bulunmaktayım. İHA pilotu olarak görev yaptığım esnada Mavi Vatan, Deniz Kurdu ve NATO kapsamında çeşitli görevlerde yer aldım. Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan tek kadın İHA pilotuyum. Ülkemizin ürettiği hava araçlarından İHA pilotu olarak görev yapmaktan ve vatanımıza hizmet etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.
Kayseri Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu Türkiye’yi yaklaşık 10 yıldır Avrupa’da temsil eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nun “Türkiye’deki Son Gelişmeler ve AB-Türkiye İlişkileri” başlıklı oturumunda konuşmacı olarak davet edildiği 29 ve 30 Nisan tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleşen toplantıya katıldı. 4 Aralık 2023 tarihinde Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nu Kayseri Melikgazi’de misafir eden Başkan Palancıoğlu, Türkiye’deki son gelişmeler ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri hakkında çalışma grubu üyelerine konuşma yaptı. Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grup Başkanı ve Bremen Parlamentosu Başkanı Antje Grotheer’in başkanlığında yapılan toplantıda, Türkiye Raportörü ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Nacho Snchez ile Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın konuşmalarına müteakip konuşmasını yapan Başkan Palancıoğlu, Türkiye’deki güncel gelişmeleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile sonuçlarını içeren bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gazze’de İsrail’in yapmış olduğu katliam ve Ukrayna’da yaşanan savaş konusunda görüşlerini dile getiren Başkan Palancıoğlu, Türkiye’nin güvenliği, terörizm, AB ile vize serbestisi, göç ve mülteciler, enerji ve ulaşım konusu başta olmak üzere Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinde gündem olan konulara yönelik görüşlerini belirtti. Aynı toplantıda Kahramanmaraş Büyükşehir önceki dönem Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de 6 Şubat depremleri ve Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında çalışma grubunu bilgilendirdi.