YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 12:04

Askf Başkanı Murat Cengiz "bu Tribün Gediz’e Yakışmıyor"

A
A
A
Askf Başkanı Murat Cengiz "bu Tribün Gediz’e Yakışmıyor"

Gediz ilçesini ziyaret eden Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, sentetik sahaya kavuşan Gediz’in kendisine yakışır şekilde bir futbol tribününe sahip olamadığını söyledi.
Gediz Stadına uygun bir tribün yapılması için verdikleri mücadelenin hala bir sonuca ulaştırılamadığını belirten Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, şu şekilde konuştu: “Bu tribün sentetik sahaya kavuşan Gediz’e yakışmıyor. Bayramlarda olsun, spor müsabakalarında olsun veya çeşitli etkinliklerde olsun çağa uygun şekilde kullanabileceğimiz şurada rahat bir tribünümüz yok, bir şeref tribünümüz yok, bir kapalı tribünümüz yok.
Belediye Başkanımız Sayın Mehmed Ali Saraoğlu’na ben çok teşekkür ediyorum, bunun projesini kendisi belediye imkanları doğrultusunda yaptı. Bu proje Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğüne gitmiş bulunmaktadır. Bunu takip ediyoruz. Ama biz buradaki tüm siyasilerden ve bilhassa ilçenin sporuna yön veren şahıslarından da destek bekliyoruz.Buradaki tribünün çok çabuk şekilde hayata geçmesini arzuluyoruz. Bir ilçemizde tribünün olmayışı Federasyon Yönetim Kurulu olarak bizleri üzüyor. Sizlerde gördüğünüz gibi Kış günleri yağmurda, karda, soğukta yer arıyor seyircilerimiz ve yöneticilerimiz. Yaz geldiğinde güneşten ve sıcaktan kaçıyoruz. En kısa zamanda buradaki tribünün hayata geçmesi gerekir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kütahya Valiliği, Spor Genel Müdürlüğü, Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesi ile gerekli yazışma ve görüşmeler 2013 yılında gerçekleştirilmiştir. 2014’te inşallah tribünümüz yapılacaktır.”
Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluoymak 1 Eylül Spor Kulübü Başkanı Muhittin Ertürk ise, “Diğer ilçelerde tribünler yapılırken defalarca dile getirmemize rağmen 23 bin nüfuslu ilçemize bir türlü tribün yapılamadı. Maalesef bu konuda takımlar ve sporseverler mağdur bırakılmıştır.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir