YEREL HABERLER - 05 Mart 2014 Çarşamba 15:52

Tügik'te Yeni Yönetimin Yarısı Kadınlardan Oluştu

A
A
A
Tügik'te Yeni Yönetimin Yarısı Kadınlardan Oluştu

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nda (TÜGİK) yeni göreve gelen Yönetim Kurulu’ndaki 18 üyenin 9’u kadınlardan oluştu.
TÜGİK’te üst üste üçüncü kez Genel Başkanlığı üstlenen Erkan Güral, “İş dünyasında kadınlarımız daha etkili ve daha yoğun olarak yer almalı. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz ‘Pembe Yaka’ projesini çok yakında başlatacağız. Yönetim Kurulumuzun yarısını kadınlardan oluşturarak ezberleri bozduk, çünkü TÜGİK olarak kadınlarımıza inanıyoruz” dedi.
TÜGİK’in gerçekleşen kongresinde tek aday olarak seçime giren Erkan Güral üst üste üçüncü kez Genel Başkanlığı üstlendi. Erkan Güral’ın başkanlığında yeni oluşturulan Yönetim Kurulu’nda bir ilke imza atıldı ve 18 yönetim kurulu üyesinin yarısını kadınlar oluşturdu. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “İş dünyamızda kadınlar her geçen gün daha aktif rol üstleniyor, başarılarına yenilerini ekliyor. Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanında iş yaşamına katılmasını sağlayabileceğimiz on binlerce kadınımız bulunuyor. Bu nedenle TÜGİK olarak iş dünyamızı öncülük etmek hedefiyle ezberleri bozduk ve Yönetim Kurulumuzun yarısında görevi kadın üyelerimizle paylaştık. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü şimdiden kutlarım" diye konuştu.
23 Ocak 2010 tarihinden bu yana üçüncü dönemdir TÜGİK Genel Başkanlığını yürütmekte olan Erkan Güral, “TÜGİK olarak kadınlarımıza yönelik önemli projelerimiz var. Örneğin, kadın girişimciler ve kadınları iş yaşamına hazırlamak üzere çalışmalar yürüteceğiz" şeklinde konuştu.
Erkan Güral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mavi ve beyaz yaka kavramlarından sonra iş dünyası literatürüne ‘pembe yaka’ kavramını dahil ediyoruz. Kadın girişimciliğini desteklemek üzere ‘Pembe Yaka’ adını verdiğimiz projemizi çok yakında başlatacağız. Kadınların yaşamın her alanında temsil edilmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede öncelikli hedefimiz kadın girişimci sayısını artırmak ve özellikle de evlerinde oturan ve katma değer yaratma imkanı bulamayan kadınlarımızı işgücüne dahil etmek.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.