YEREL HABERLER - 09 Mart 2014 Pazar 14:49

Anadolu Gençlik Derneği'nden 'her Şehide Bir Hatim'

A
A
A
Anadolu Gençlik Derneği'nden 'her Şehide Bir Hatim'

Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, 8. kez 250 bin hatmin okunarak şehitlerin ruhlarına bağışlanacağını söyledi.
Taşkın, yaptığı açıklamada, Çanakkale şehitlerini anmak için her yıl her yıl geleneksel olarak anma programı düzenlediklerini belirterek, "Varlığımız bu vatana feda olsun diyerek canları vatanları ve de hak davaları uğrunda hiç çekinmeden verdiler. Şu an hür bir şekilde evlerimizde oturabiliyor isek, ezan sesli hala minarelerimizden yükselebiliyorsa, savaşa değil ölüme, aslolan hayata koşan Mehmetçikler sayesindedir. Onlar hiç çekinmeden canlarını verdiler, şimdi bize düşen her bir şehidimizi bir hatim ile anmaktır. Biliyoruz ki, ruhlarımızı çalmaya kalkışanlara rağmen ruhları dolu dizgin ayakta bu milletin. Biliyoruz ki, şu coğrafyanın bağrında bir dev uyuyor ve yakında uyanacak. İnşallah bu Kur'anlar bunlara vesile olacak. Her il belirlenen hedefler doğrultusunda hatimler okunarak 250 bin mevcuda ulaşılmış olacak" dedi.
Taşkın, şehitlerin ruhu için hatim ya da bir cüz okuyan vatandaşlara teşekkür etti.
Erol Taşkın, etkinlerinin 18 Mart gününe kadar Sevgi Yolu üzerinde açtıkları stantta devam edeceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.