YEREL HABERLER - 23 Ocak 2015 Cuma 15:57

Pazarlar'da Tatil Zili Çaldı

A
A
A
Pazarlar'da Tatil Zili Çaldı

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı ilk döneminin tamamlanması ile birlikte toplam 945 öğrenci karnelerini alarak 16 gün sürecek yarıyıl tatiline çıktı. İkinci dönemin 9 Şubat tarihinde başlayacağı belirtildi.
Pazarlar Ortaokulu ve İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenlerine; Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir, Garnizon Komutanı İlker Bahadır, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi ve daire amirleri katıldı.
Eğitim öğretim yılı ilk döneminin sona ermesiyle birlikte Pazarlar İlk ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.
İlk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, öğrencileri kutlayarak yarıyıl tatilinde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Sevgi, "2014-2015 eğitim öğretim dönemini kazasız belasız ve sizlerin üstün başarısıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün öğrenciler çok özeldir. Ancak her öğrenci kendi çalıştığının karşılığını alır. Bu başarıda emeği geçen öğrencilerimi, ailelerini, öğretmenlerimi, okul müdürü arkadaşlarımı kutluyorum. Sayın veliler, İsteğimiz canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınızın karnelerindeki başarı ve başarısızlıklarını değerlendirirken, karnelerinin çocukların sadece derslerde yaptıkları çalışmaların not ile ifade edildiği bir belge olduğunu unutmamanızdır. Karnedeki notlar çocuklarımızın kişiliğine verilen notlar değildir. Kötü karne demek kötü çocuk anlamına gelmez. Çocuklarımızın başarılarından dolayı ne kadar mutluluk duyuyorsak başarısız olduğunda da sorumluluğumuzu ve başarısızlıktaki payımızı da göz ardı etmemeliyiz Okullarımızda yapılan çalışmalarda bizlere her türlü desteği veren Sayın Kaymakamımız Soner Bedir’e teşekkür ederim. Bol bol kitap okumanız dileği ile hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi.
Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, öğrencilerin başarılarından dolayı kutlayarak bu başarıda emeği geçen öğretmenleri ve idarecileri kutladı.
Son olarak İlçe Kaymakamı Soner Bedir konuşma yaptı. Kaymakam Bedir konuşmasında başarılı olan öğrencileri, ailelerini, öğretmenleri, okul müdürleri ve emeği geçen herkesi kutladı.
Konuşmaların ardından sınıflarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Soner Bedir, Garnizon Komutanı İlker Bahadır ve İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan tarafından verildi.(MB-EFE)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.