EĞİTİM - 31 Ekim 2025 Cuma 13:02

Dijital dünyada girişimcilik, yenilik ve sürdürülebilirlik konuları masaya yatırıldı

A
A
A
Dijital dünyada girişimcilik, yenilik ve sürdürülebilirlik konuları masaya yatırıldı

Kütahya Aysel Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi, uluslararası düzeyde tanınan bir akademisyeni ağırladı.


Münih Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren ve Almanya’da 40 yaş altı en etkili bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. Ali Aslan Gümüşay, okulda düzenlenen İngilizce konferansta öğrencilerle bir araya geldi.


Etkinliğe Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Topuz ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Şen de katıldı.


Prof. Dr. Gümüşay, konferansında dijital dünyada girişimcilik, yenilik ve sürdürülebilirlik konularını ele aldı. Küresel ölçekte değişen iş dünyasının dinamikleri, teknoloji merkezli girişimcilik ekosistemleri ve gençlerin geleceğe yön veren potansiyelleri üzerine yaptığı sunum, öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlendi.


Okul Müdürü Zeki Kilitci, program sonunda yaptığı konuşmada Prof. Dr. Gümüşay’a teşekkür ederek, "Öğrencilerimizin küresel ölçekte düşünebilen, farklı bakış açılarını anlayabilen bireyler olarak yetişmesi bizim en büyük hedefimiz. Bu tür uluslararası etkinlikler, onların vizyonunu genişletiyor ve dünyaya daha güçlü bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyor. Prof. Dr. Ali Aslan Gümüşay’a katkılarından dolayı içten teşekkür ediyoruz. Konferans, öğrencilerimizin hem akademik, hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayan, ufuk açıcı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etmiştir" dedi.



Dijital dünyada girişimcilik, yenilik ve sürdürülebilirlik konuları masaya yatırıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Patlama sesleri gelen gecekondu bahçesinde çıkan yangın yan binaya sıçradı Eskişehir’de bir gecekondunun bahçesinden gelen patlama seslerinin ardından çıkan yangın yan binaya sıçradı. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olay, Hayriye Mahallesi Ulutaş Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bahse konu sokak üzerindeki bir gecekondu bahçesinden gelen patlama seslerinin ardından yangın çıktı. Büyüyen yangın gecekondunun yanına bulunan binaya da sıçradı. Paniğe kapılan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler yangının sıçradığı binayı boşaltıp, sokağa giriş çıkışı engelleyerek güvenlik tedbirlerini aldı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Ayrıca alevlerin sıçradığı binada yaşayan M.G. dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Şahsın sağlığının iyi olduğu belirlendi. Yangını söndürme çalışmalarına polis de dahil oldu Öte yandan olay yerinde bulunan bir polis memurunun da alevlere müdahale ettiği görüldü. Yoğun dumanın içerisinde kalarak itfaiye hortumlarını yönlendiren ve tahliye çalışmalarına destek veren polis, facianın büyümesini engelledi. "Yangın nedeniyle dairemin aralığa bakan camları ve pimapenleri zarar gördü" Metin Gülcü isimli vatandaş, "Yangın alt katlarda, muhtemelen garajda veya yan taraftaki hurdacıda başladı. Bahçedeki ağaç çok eski olduğu için alevler adeta bir baca gibi yukarıya, çatıya kadar ulaştı. Ben yanan yerin hemen üzerindeki dördüncü katta oturuyorum. Yangın nedeniyle dairemin aralığa bakan camları zarar gördü" dedi.
Mersin Silifke’de sezonun ilk üzümü hasat edildi, kilosu 600 TL’den ihraç edildi Mersin’in Silifke ilçesinde sezonun ilk örtü altı üzüm hasadı gerçekleştirildi. Atakent Mahallesi’nde üretici Mustafa Sak’a ait 6 dönümlük seradan toplanan Yalova incisi cinsi üzümler, kilosu 600 liradan Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ihraç edildi. Silifke’de yılın ilk üzüm hasadı Atakent Mahallesi’nde yapıldı. Örtü altında yetiştirilen üzümlerin kesimine başlanırken üretici Mustafa Sak, sezonun bereketli geçmesini temenni etti. Hasat sırasında açıklamalarda bulunan Sak, "Silifke’de üzümde ilk hasadı gerçekleştirdik. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum" dedi. 6 dönümlük serasında üretim yaptığını belirten Sak, yaklaşık 17 ton rekolte beklediklerini ifade ederek, "Örtü altı üzüm yetiştiriciliği yapıyorum. Bu yıl 6 dönümden 17 ton ürün bekliyoruz. Türkiye’de ilk hasat burada yapılıyor. Ürünlerimiz iç piyasanın yanı sıra Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine gönderiliyor. Fiyatlardan memnunuz" diye konuştu. Ziraat Mühendisi Deniz Gürbüz ise turfanda üzüm üretiminde Mersin’in önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Turfanda üzüm denildiğinde Silifke, Erdemli ve Mezitli ilçeleri öne çıkıyor. Önceleri küçük alanlarda yapılan üretim, bugün Mersin genelinde yaklaşık 2 bin 500 dönüme ulaştı. Yıllık üretim ise 8-10 bin ton civarında. Ürünler Rusya başta olmak üzere Arap ülkeleri ve kısmen Avrupa’ya ihraç ediliyor" dedi. Gürbüz, fiyatlara da değinerek, iç piyasada üreticiden 300-350 TL’ye çıkan üzümün tüketiciye 500-600 TL arasında ulaştığını, ihracatta ise kilogram fiyatının 600 TL’ye kadar çıktığını kaydetti. Öte yandan Silifke’de üzüm üretiminin özellikle Uzuncaburç Mahallesi ile Göksu Vadisi’ndeki Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Evkafçiftliği, Gündüzler ve Kepez mahallelerinde yoğun olarak yapıldığı bildirildi.