ÇEVRE - 10 Temmuz 2025 Perşembe 12:01

Gediz Hacıbaba mahallesinde doğalgaz çalışmaları başladı

A
A
A
Gediz Hacıbaba mahallesinde doğalgaz çalışmaları başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesine sonradan mahalle olarak katılan Hacıbaba Mahallesi’nde doğalgaz çalışmaları resmen başladı. Mahalle sakinlerinin uzun süredir beklediği bu hizmet kapsamında, doğalgaz ana hat döşeme işlemleri hızla ilerliyor. Vatandaşların kısa süre içinde doğalgaz konforuna kavuşması hedefleniyor.


Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Hacıbaba Mahallesi’ndeki doğalgaz çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akel, projenin mahalle için önemini vurguladı. Belediye Başkanı Necdet Akel, Hacıbaba Mahallesi’nde başlayan doğalgaz çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlçemiz Hacıbaba Mahallesinde doğalgaz ana hat döşeme çalışmalarına başladık. Bu, mahallemiz için çok önemli bir hizmet. Hacıbaba’daki hemşerilerimizin en kısa sürede doğalgaz konforuna kavuşmasını hedefliyoruz. Çalışmaları yakından takip ediyor, ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Hacıbaba Mahallemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.


Bu projenin tamamlanmasıyla Hacıbaba Mahallesi sakinleri, daha ekonomik ve çevre dostu bir ısınma sistemine kavuşacak, bu da mahallenin yaşam kalitesini artıracak önemli bir adım olacak.



Gediz Hacıbaba mahallesinde doğalgaz çalışmaları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.