EKONOMİ - 19 Eylül 2024 Perşembe 14:33

Gediz’de işsizlikle mücadele için yeni yatırım arayışı

A
A
A
Gediz’de işsizlikle mücadele için yeni yatırım arayışı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, işsizlik sorununu çözmek ve yeni iş sahaları açmak amacıyla Organize Sanayi Bölgesine daha fazla yatırımcı çekmek için önemli adımlar atıldı.


Bu kapsamda Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vedat Öztürk ve Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol, İstanbul’da faaliyet gösteren Gedizli işadamları ve sanayicileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Gediz OSB’de yapılacak yatırımların avantajları hakkında bilgi verildi. Başkan Necdet Akel, “İlçemizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için buradayız. Gediz Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. Biz, sanayicilerimizi ve iş adamlarımızı destekleyerek, işsizlikle mücadelede önemli bir adım atmayı hedefliyoruz” dedi.


Akel, ayrıca Gediz’in ekonomik kalkınmasının yanı sıra, sosyal ve kültürel gelişimine de katkıda bulunmak için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. “Yatırımların artması, sadece işsizlik sorununu değil, aynı zamanda şehrimizin ekonomik yapısını da güçlendirecek. Bizler, Gediz’i daha güzel yarınlara taşımak için bir araya geldik” ifadelerini kullandı.


Gediz OSB’ye yapılacak yatırımlarla birlikte, yerel istihdamın artması ve ekonomik kalkınmanın hızlanması bekleniyor. Bu tür ziyaretlerin ve çalışmaların devam edeceği bildirildi.



Gediz’de işsizlikle mücadele için yeni yatırım arayışı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehirden klasik müzik resitali Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin "Sanat Şehri Denizli" vizyonuyla hayata geçirdiği etkinlikler, "Çello & Piyano Resitali" ile sürdü. Klasik müziğin seçkin eserleri Denizlili sanatseverlerle buluştu. Şehrin kültürel kimliğini güçlendirme ve yerel sanatçılar kadar uluslararası değerleri de halkla buluşturmaya devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çello ve Piyano Resitali’ne ev sahipliği yaptı. DBB Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçekleştirilen geceye, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Marım, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Denizlili çellist Burak Özkan ve Portekizli piyanist Bernardo Santos, sergiledikleri performansla Denizlili sanatseverlere hafızalardan silinmeyecek bir müzik ziyafeti sundu. Sanatın evrensel dili notalarla yankılandı Etkinlikte, klasik müziğin en seçkin eserleri çello ve piyanonun kusursuz uyumuyla yeniden hayat buldu. Programda romantik dönemden modern eserlere uzanan geniş bir repertuara yer veren ikili, teknik ustalıkları, sahne enerjileri, uyum ve iş birlikleriyle izleyicileri büyüledi. Salonu dolduran yüzlerce sanatsever, her eserin ardından sanatçıları uzun süre alkışladı. Hizmetin sanatla buluştuğu kent: Denizli Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Marım, "Şehrimizi sadece altyapı ve projelerle değil, sanatın zarafetiyle de inşa etmeye devam ediyoruz. Denizli bir sanat kentidir. Yaşam sevincimiz ve coşkumuz her zaman sanatla iç içe olacak. Denizlili bir evladımızın yurt dışında bizi temsil ettikten sonra kendi şehrinde, arkadaşıyla birlikte konser vermesi bir ailenin yaşayabileceği en büyük gururdur. Bu gecede bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum" dedi. Klasik müzik tutkunlarını bir araya getiren gece, sanatçılara plaket takdimi ile sona erdi.