KÜLTÜR SANAT - 29 Eylül 2024 Pazar 22:10

Hacıazizler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı

A
A
A
Hacıazizler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı

Kütahya Belediyesi tarafından birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Hacıazizler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı.


Şenlikte yerel sanatçıların konserleri, Kütahya Belediye Sanat Akademisi öğrencileri halk oyunları ekibi ile Hacivat ile Karagöz ve Aşuk ile Maşuk gösterileri yer aldı. Birbirinden lezzetli ikramlar ve sürpriz hediyeler büyük ilgi görürken, çocuklar için düzenlenen yüz boyama, çuval yarışı gibi etkinlikler de beğeniyle karşılandı.


Hacıazizler Mahalle Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Ekici, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yaparak, “Bizi bir arada tutan en güçlü değerlerimizden biri dayanışmadır. Şehrimizin bu güzide mahallesinin bu değerler çerçevesinde her geçen gün daha da güçleneceğine olan inancım tamdır” dedi.


Ekici, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek, mahalle sakinlerinin bu organizasyonlar sayesinde birlik ve beraberliklerini pekiştirdiklerini ve belediye olarak da bu etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade etti.


Şenliğe Başkan Yardımcıları Kemalettin Ekici ve Ümit Tulum, CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Hilal Çaylak, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Arı, Hacıazizler Mahallesi Muhtarı Fatma Yıldız Abacı, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı.



Hacıazizler Mahallesi Kültür ve Dayanışma Şenliği’nde renkli görüntüler yaşandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.