POLİTİKA - 02 Kasım 2024 Cumartesi 22:27

Hisarcık AK Parti’de Abdullah Akbulut güven tazeledi

A
A
A
Hisarcık AK Parti’de Abdullah Akbulut güven tazeledi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatının 8. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa mevcut Başkan Abdullah Akbulut seçildi.


Belediye Düğün Salonundaki kongreye, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, Mehmet Demir, İsmail Çağlar Bayırcı, MKYK Üyesi Emir Yasin Kekeç ve Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Necip Filiz, STK temsilcileri, eski belediye ve ilçe teşkilat başkanları, muhtarlar ve partililer katıldı.


Divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Abdullah Akbulut, "Göreve geldiğimiz günden beri bu işin sorumluluğunu bilerek teşkilatımız ve tüm kademelerimizle çalışmalarımızı devam ettirdik. Yarından itibaren de aynı heyecan ve aynı azimle çalışmalarımıza devam devam edip, çalınmadık kapı, girilmedik sokak, sıkılmadık el bırakmayacak vatandaşlarımızla iç içe olacağız. AK Partimiz kurulduğu günden bu yana Türkiye’de eğitimden sağlığa, kültür sanattan demokrasi ve insan haklarına, milli savunmadan enerjiye kadar her alanda önemli icraatlara imza atmış, ülkemize çağ atlatmıştır. Bölgemiz, ilçemiz ve köylerimizde büyük ölçüde bu hizmetlerden faydalanmıştır. Bu hizmetlere emeği geçen önceki dönem ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Ülkemiz içinde hainler tarafından yakılmak istenen bir ateş, dışarıda ise düşmanlar tarafından yakılmış bir ateş var. Tüm dünya bizim bu ateşte yanmamızı istemektedir. Biz karınca misali devletimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yürüyerek bu ateşe bir kaşık su da olsa taşıyacağız. Durmak yok yola devam" dedi.


Kongrede yaptığı konuşmada merkez ve ilçe kongrelerini birlik beraberlik içerisinde coşkuyla gerçekleştirdiklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, “Kongrelerle yenilenen ve güçlenen AK kadrolarımızla memleketimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kongrelerimizin Kütahya’mız ve teşkilatlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde tek aday Abdullah Akbulut başkanlığa seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Hüseyin Varol, Mehmet Burak Uçar, Himmet Eren, Yunus Akbulut, Bekir Helvacı, Sadık Uçar, Ayhan Özyurt, İbrahim Altun, Mehmet Berber, Hatice Altınkaynak, İsmail Akpınar, Betül Erköylü, Yaşar Körük ve Halil Gök seçildi.



Hisarcık AK Parti’de Abdullah Akbulut güven tazeledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Başkan Taşkın taziye hizmetlerinin merkezinde inceleme yaptı Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya’da bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü deposunda yürütülen taziye hizmetlerini yerinde inceleyerek, ilçede kalıcı taziye evlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik hedefleri değerlendirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Eski Malatya’da Hasan Basri Türbesi’nin yanında bulunan Korucuk Mesire Alanı’ndaki Muhtarlık İşleri Müdürlüğü deposunda yürütülen taziye hizmetlerini yerinde inceledi. İlçedeki 104 mahalleye taziye çadırı, taziye ikramı ve taziye paketlerinin bu merkezden ulaştırıldığını belirten Başkan Taşkın, mevcut çadır sisteminin sürdürüleceğini, öncelikli hedefin ise mahallelere kalıcı taziye evleri kazandırmak olduğunu ifade etti. Belediye tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 30 çadır, 3 bin sandalye, 400 masa ve 2 bini aşkın taziye paketiyle vatandaşlara acı günlerinde destek sağlanıyor. ‘’Taziye Hizmetlerinde yükü kalıcı mekânlara kaydırmak istiyoruz" İncelemeleri sırasında yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, taziye hizmetlerinin Muhtarlık İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürüldüğünü belirtti. Başkan Taşkın, ilçedeki tüm mahallelere taziye çadırı ve ikram desteği ulaştırıldığını kaydederek, "Bugün Hasan Basri’de bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzün deposundayız. Buradan 104 mahallemize taziye çadırı, taziye ikramları ve taziye paketleri ulaştırıyoruz. Depolarımızda 30 taziye çadırımız var. Bunların 10’u körüklü sistemden oluşuyor. Hemen yanımızdaki vinç sayesinde bu çadırları daha hızlı ve pratik şekilde kurabiliyoruz. Önümüzdeki süreçte körüklü çadır sayımızı artırmayı düşünüyoruz ancak asıl hedefimiz, mahallelerimize kültür evi, semt konağı ya da taziye evi olarak kullanılabilecek kalıcı mekânlar kazandırmaktır. Geçen yıl ilk taziye evimizi Hasırcılar Mahallemizde hizmete açtık. Şu anda merkezde 10 taziye evimizin inşaatı sürüyor. Eski Malatya merkezinde de dört ayrı noktada yeni taziye evi projelerimizi kısa süre içinde başlatacağız. Allah nasip ederse yıl sonuna kadar Battalgazi’mizde bu sayıyı 25 ila 30 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece hem personelimizin üzerindeki çadır kurulum yükünü azaltmış olacağız hem de taziye sahipleri misafirlerini daha temiz ve düzenli mekânlarda ağırlayabilecek. Elbette çadır sistemi tamamen ortadan kalkmayacak; özellikle dağınık ve uzak mahallelerde bu hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz. Ancak yükün önemli bir bölümünü taziye evlerine kaydırarak daha pratik ve verimli bir hizmet sunmuş olacağız. Rabbim geçinden versin; ölüm hepimizin başında olan bir hakikat. Biz de belediye olarak hemşerilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Kurduğumuz çadırlarda sobadan kömüre, odundan çay ve şekere kadar tüm ihtiyaçları taziye seti halinde ulaştırıyoruz. Bu hizmetlerde emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.