ASAYİŞ - 08 Ekim 2021 Cuma 15:10

Hisarcık’ta trafik kazası: 2 yaralı

A
A
A
Hisarcık’ta trafik kazası: 2 yaralı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında araç sürücüleri yaralandı.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında araç sürücüleri yaralandı.


Mustafa C. yönetimindeki 43 RU 586 plakalı araç ile Resul A’nın kullandığı 43 U 4745 plakalı araç Hisarcık Sanayi Kavşağında kontrolsüz çıkış sonucu çarpıştı.


Kazada yaralanan araç sürücüleri Mustafa C. ve Resul A. olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekiplerince Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı Mustafa C., burada yapılan müdahalenin ardından, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.


Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Menteşe Belediyespor madalyaya doyamadı Menteşe Belediyespor takımı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Menteşe’de düzenlenen karate şampiyonası, atletizm yarışması ve masa tenisi müsabakalarından 14 altın, 11 gümüş ve 22 bronz alarak büyük bir başarıya imza attı. Menteşe Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yetiştirdiği sporcular başarıdan başarıya koşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen, minikler - yıldızlar karate il şampiyonası, küçükler atletizm yarışması ve masa tenisi turnuvası müsabakalarından toplamda 14 altın, 11 gümüş ve 22 bronz kazanarak önemli bir başarı elde ettiler. Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, sporcuları elde ettikleri başarılarından dolayı tebrik ederek şunları söyledi, “Kendi öz kaynağımız olan sporcularımızla, turnuvalara katılıyor, önemli başarılar elde ediyoruz. Kendi imkânlarımızla alt yapıdan kulüplere ve milli takıma sporcular yetiştiriyoruz. Aynı zamanda gençlerimizi, spora kazandırıyoruz. Menteşe Belediyesi olarak yapılan tüm bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Günün sonunda, alınan madalya ve kupalar hem bizi, hem de sporcularımızın ailelerini mutlu ediyor. Bizlere, bu mutluluğu yaşatan tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimizi, spora teşvik etmek ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için desteğimiz artarak devam edecektir.”
Çanakkale (Özel) Coğrafi işaretli Lapseki şeftalisinde bu yıl 150 bin ton şeftali ve nektarin üretimi bekleniyor Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, toprak yapısı ve rüzgarın etkisiyle daha lezzetli yetişen coğrafi tescilli işarete sahip şeftali ve nektarinde bu yıl 150 bin ton ürün bekleniyor. Lapseki şeftalisi iç pazarda olduğu kadar yurt dışında da büyük rağbet görüyor. Çanakkale’nin Lapseki ilçesi kirazı ve şeftalisiyle önemli bir rekolte ve pazar payına sahip. Şeftali denince de akla Lapseki ve Umurbel beldesi geliyor. Yetkililer, bölgede bu yılki şeftali ve nektarin üretiminin 150 bin ton olmasını bekliyor. Geçen yıl coğrafi tescil işaretli Lapseki şeftalisinde yaklaşık 90 bin ton ihracat gerçekleşirken, Lapseki şeftalisinin hasadı Haziran ayında başlanacak. Lapseki’de toprak yapısı ve rüzgarın etkisiyle daha lezzetli yetişen coğrafi tescilli işarete sahip şeftali, iç pazarda olduğu kadar yurt dışında da büyük rağbet görüyor. Şeftaliler, aromasıyla, büyüklüğüyle ve görüntüsüyle özellikle Ruslar tarafından da bol bol tüketiliyor. Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, “Lapseki’de 2 bine yakın kayıtlı çiftçimiz bulunuyor. Bunlar meyve ve tarla bitkileri ağırlıklı üretim gerçekleştirmekteler. Biz şeftali ve kirazla anılan bir ilçeyiz. Lapseki şeftalisi olarak coğrafi işarete sahibiz. 150 bin ton şeftali ve nektarin üretimimiz var. Yaklaşık 40’a yakın üretim çeşidimiz var. İç pazarda ve dış pazarda farklılık göze çarpıyor. İhracatçı geldiği zaman Lapseki şeftalisini tercih ediyor. Lapseki toprak yapısı olarak, geçiş iklim özelliklerini taşıyor. Ayrıca neyi nasıl yapmasını bilen üreticilerin olmasıdır. Budama, ilaçlama, gübreleme, kış bakımı ve yabancı otla mücadele gibi hep birlikte farklılığı ortaya koyarak bir ürün oluşturuluyor. Bu yıl iyi bir üretim bekliyoruz. Umarım üreticimizin de yüzü gülecektir” dedi.